PUBLICITAT

El primer restaurant - llibreria del Principat

  • La Puça i el Rebost del Padrí s'embarquen en un projecte conjunt al centre històric
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Llibreria la Puça al nou local compartit amb el Rebost d'El Padrí. Foto: TONY LARA

Avui obre el primer restaurant – llibreria d'Andorra, però les marques que l'impulsen no són noves, ben al contrari, es tracta de dos negocis tradicionals del Centre Històric de la capital que s'uneixen: La Puça i El Rebost del Padrí.

La llibreria La Puça tenia ganes de tornar al nucli antic, on va néixer i créixer, i per altra banda, volia seguir amb l'aposta de «diversificar producte». I aquí és on hi entra El Rebost del Padrí, el restaurant que aposta pels productes de la terra i compta amb un xef estrella Michelin. Els unia el concepte de treballar amb productes dels Pirineus, i també hi encaixava el local, una casa de l'Esteve Dolsa de tres plantes, «perfecte pel tipus de negoci que hi volem dur a terme».

Així doncs, avui comença l'aventura d'aquest restaurant-llibreria,un tipus de negoci que ha funcionat bé a grans ciutats com Barcelona o París. Pep Escolà, d'El Rebost, té clar que «no es tracta de fer-se ric», però sí d'oferir un espai diferent i de qualitat. «No hi tenim res a perdre perquè els dos ja tenim una línia de negoci».

«Cadascú farà el que sap fer», explica Anna Riberaygua de la Puça, «ells treballant amb els productes Km 0 i fent uns menús exquisits», i «nosaltres promocionant la literatura d'Andorra i dels Pirineus». Llibres selectes i una literatura infantil de qualitat, «tot i que també vendrem els best sellers».

Quan La Puça va marxar del Centre Històric, el 2012, la zona «s'estava morint», problema que se sumava a un de més global: la crisi de la venda de llibres, que en cinc anys va caure més d'un 25%. La curta aventura de la llibreria a l'eix comercial, però, no ha acabat d'anar bé. Riberaygua va resumir en que «no ens compensa» i les ganes de tornar al nucli antic, a l'essència de la llibreria, no havien desaparegut.

La Puça seguirà tenint material complementari, és a dir, artesania del país, i seguirà organitzant actes i xerrades. El rebost obrirà més hores i «podrem participar dels actes al centre històric» i de la dinamització que hi ha a la zona. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT