El primer restaurant - llibreria del Principat
- La Puça i el Rebost del Padrí s'embarquen en un projecte conjunt al centre històric
ANDORRA LA VELLA
- Llibreria la Puça al nou local compartit amb el Rebost d'El Padrí. Foto: TONY LARA
Avui obre el primer restaurant – llibreria d'Andorra, però les marques que l'impulsen no són noves, ben al contrari, es tracta de dos negocis tradicionals del Centre Històric de la capital que s'uneixen: La Puça i El Rebost del Padrí.
La llibreria La Puça tenia ganes de tornar al nucli antic, on va néixer i créixer, i per altra banda, volia seguir amb l'aposta de «diversificar producte». I aquí és on hi entra El Rebost del Padrí, el restaurant que aposta pels productes de la terra i compta amb un xef estrella Michelin. Els unia el concepte de treballar amb productes dels Pirineus, i també hi encaixava el local, una casa de l'Esteve Dolsa de tres plantes, «perfecte pel tipus de negoci que hi volem dur a terme».
Així doncs, avui comença l'aventura d'aquest restaurant-llibreria,un tipus de negoci que ha funcionat bé a grans ciutats com Barcelona o París. Pep Escolà, d'El Rebost, té clar que «no es tracta de fer-se ric», però sí d'oferir un espai diferent i de qualitat. «No hi tenim res a perdre perquè els dos ja tenim una línia de negoci».
«Cadascú farà el que sap fer», explica Anna Riberaygua de la Puça, «ells treballant amb els productes Km 0 i fent uns menús exquisits», i «nosaltres promocionant la literatura d'Andorra i dels Pirineus». Llibres selectes i una literatura infantil de qualitat, «tot i que també vendrem els best sellers».
Quan La Puça va marxar del Centre Històric, el 2012, la zona «s'estava morint», problema que se sumava a un de més global: la crisi de la venda de llibres, que en cinc anys va caure més d'un 25%. La curta aventura de la llibreria a l'eix comercial, però, no ha acabat d'anar bé. Riberaygua va resumir en que «no ens compensa» i les ganes de tornar al nucli antic, a l'essència de la llibreria, no havien desaparegut.
La Puça seguirà tenint material complementari, és a dir, artesania del país, i seguirà organitzant actes i xerrades. El rebost obrirà més hores i «podrem participar dels actes al centre històric» i de la dinamització que hi ha a la zona.
Per a més informació consulti l'edició en paper.