PUBLICITAT

L'espectacle aprova amb un 8,7

  • Les enquestes entre els visitants mostren una valoració molt positiva H Més de la meitat dels assistents asseguren que tornarien a visitar el Principat per veure el circ l'any vinent
I.M.C.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

El pilar fonamental per seguir apostant pels espectacles del Cirque du Soleil són els espectadors del país però també els de fora, que són els que acabaran fent una despesa més gran al Principat. Un dels punts importants que presentava ahir Camp de les dades extretes de les enquestes és la valoració dels visitants sobre diferents aspectes relacionats amb Scalada Mater Natura. És cert que aquest any s'han venut percentualment menys entrades de pagament, però cal tenir en compte que al haver-hi 17 funcions en comptes de 10, el número d'entrades disponibles era molt més alt.

La valoració global d'Scalada ha arribat aquest any als 8,7 punts sobre 10, mentre que l'any passat va ser de 8,4. Turisme ha desglossat les dades en dos camps principals: per una part tot el referent a l'entorn, per l'altra, el que està relacionat directament amb l'espectacle.

L'entorn / Aspectes com l'atenció rebuda per part del personal, el temps d'espera per accedir al recinte o la campanya de comunicació prèvia han millorat de forma lleu, mantenint una nota elevada molt propera al nou, similar a l'any passat. Els aspectes que més han crescut en quant a valoració dels espectadors són l'espai i les instal·lacions, passant del 7,2 al 8,1.

El punt en què Camp va insistir més va ser la millora en la valoració pel que fa al procés de reserva de les entrades, passant del 7,4 al 8,6. El ministre de Turisme va considerar que un dels motius principals és la feina que s'ha fet des d'Andorra Turisme amb les millores a la pàgina web i la promoció que se'n ha fet.

Per altra banda, el que ha seguit mantenint la valoració més baixa, d'un 6,5 sobre 10, és la facilitat per aparcar el cotxe. Camp va assegurar que se seguirà treballant per buscar alternatives de cara l'any vinent, tot i que és una zona difícil tenint en compte la quantitat de gent que assisteix a cada funció.

L'espectacle / La valoració dels espectadors sobre l'espectacle està, en gairebé tots els punts, per sobre del nou, pujant entre una i tres dècimes respecte l'any passat. El vestuari dels artistes i la qualitat dels diferents números acrobàtics segueix sent el millor valorat. Cirque du Soleil és una garantia de qualitat i els seus espectacles al Principat ho demostren.

L'aspecte que segueix preocupant és el de la visibilitat de l'escenari. Tot i que la valoració ha pujat en cinc dècimes entre els espectadors que van accedir amb entrada gratuïta, segueix estant per sota del set, amb un 6,9. Camp va reconèixer que aquest «segueix sent el punt feble, una possible opció que ens haurem de plantejar és la d'apujar encara més l'escenari». Sobretot, va insistir el ministre de Turisme, «perquè les famílies amb fills petits puguin gaudir igual de l'espectacle».

Més de la meitat volen repetir / Una de les dades que ha ajudat al Govern a prendre la decisió de seguir apostant és la referent a la voluntat dels espectadors de repetir de cara a l'any vinent.

En l'edició d'aquest any, un 27,2% dels assistents repetien experiència després de l'any passat., tot i que en l'enquesta del 2013, un 57% dels visitants van assegurar que tornarien aquest any a veure l'espectacle a Andorra la Vella. Tot i que el percentatge de repetidors és bastant inferior al que s'esperava, segueix sent un número important que «cal potenciar».

En l'enquesta d'aquest any el percentatge d'espectadors que asseguraven que tornarien a assistir si l'any que ve es tornés a fer un espectacle del Cirque du Soleil a Andorra és del 56%, mentre que el 33% consideraven que probablement repetirien.

De moment, sembla que el circ del sol tornarà a Andorra. Camp va assegurar que el model funciona, i el fet de portar un espectacle nou cada any en garanteix la continuïtat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT