PUBLICITAT

Els funcionaris portaran el pla de pensions al Constitucional

  • La Plataforma insisteix que el punt de desacord més important és la retroactivitat de la nova llei
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Protesta per les retallades, ara fa dos anys, davant el Consell General Foto: tony lara

El portaveu de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra, va reiterar ahir el malestar del col·lectiu que representa en relació al projecte de llei qualificada de creació i regulació del pla de pensions de la Funció Pública. I va voler clarificar que la plataforma sindical, que agrupa els sindicats de l'Administració, la demanda adreçada al grup parlamentari de DA, que no és altra que «la retroactivitat de la llei pel que fa als drets adquirits d'una part important del funcionariat». I va avançar que de mantenir-se el text actual, la Plataforma es plantejarà l'oportunitat de demanar al Tribunal Constitucional que es pronunciï sobre la constitucionalitat de la llei.

Torra va insistir en que «la resta és menys important» i va matisar que «mai la plataforma sindical ha demanat al grup parlamentari de DA que el fons de la jubilació pugui ser gestionat per la CASS». I va afegir que «aquesta proposta va sortir del mateix grup parlamentari de DA que va anunciar als representants de la Plataforma que aquesta opció, estaria introduïda com una esmena a la llei, així com altres esmenes».

El representant sindical va reiterar que «per a nosaltres, el més important és la retroactivitat d'aquesta llei, que malgrat les promeses del cap de Govern, Toni Martí, vulnera els drets adquirits i els drets individuals dels funcionaris».

sense canvis / Torra també va explicar que «DA, va deixar molt clar a la Plataforma, que no hi hauria canvis en l'essència de la llei». I va puntualitzar que «precisament per això, i si la llei no és retroactiva, tampoc no té cap possibilitat de prosperar ni de ser acceptada i porta al rebuig de la totalitat dels Sindicats de la Funció Pública». I va advertir que «de mantenir-se el text sense tenir en compte els drets adquirits fins ara pel funcionariat, la portarem al Tribunal Constitucional perquè sigui ell qui dictamini, si atempta o no als drets individuals dels funcionaris, i si és o no constitucional».

promeses a l'aire / Torra va lamentar també que «no s'ha complert en res, el que el candidat Martí, va anunciar a tots els funcionaris en la seva campanya electoral», i va enumerar: «No s'ha complert ni en allò que afecta la reforma de la Funció Pública, ni pel que respecta als 34 acords de les Taules de treball, o el tema dels 300 treballadors eventuals de la Funció Pública». I va insistir en que «el Govern de Martí només ha fet retallades salarials i reduir les pensions de jubilació».

demanda al TSJ i recurs al tc/ Torra també va enviar un comunicat per anunciar que la totalitat dels sindicats de funcionaris, va fer ahir una demanda d'apel·lació al Tribunal Superior de la Justícia, per vulneració del dret sindical, «en no poder realitzar la Comissió Consultiva l'informe preceptiu del projecte de llei».

I va anunciar que avui la totalitat dels sindicats de funcionaris, es reuneix en Assemblea General «per explicar les converses que la Plataforma ha mantingut amb el Govern i el grup parlamentari de DA». En la reunió també es «votaran les possibles i diferents accions a dur a terme, afegides a les ja iniciades en el àmbit de la justícia».

El comunicat de la Plataforma conclou que «esperant que els consellers generals de la majoria parlamentària de DA, donin el seu vot favorable a la llei, la plataforma vol trobar el compromís dels parlamentaris de l'oposició, en el seu vot negatiu a la llei, per demanar un pronunciament del Tribunal Constitucional sobre una possible inconstitucionalitat de la llei».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT