PUBLICITAT

S'ensuma la competició

  • La millor lliga d'Europa es presenta a Madrid amb la presència de Sada: «Andorra té moltes ganes»
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Els jugadors dels diferents equips de l'ACB, ahir a la seu d'Endesa, en la presentació de la Lliga 2014-2015 Foto: EL PERIÒDIC

Ja comença el runrun. La Lliga ACB ja és aquí. Última setmana de pretemporada i tot preparat perquè el pròxim dissabte dia 4 comenci la competició més important d'Europa i la segona del planeta. El BC MoraBanc Andorra s'estrenarà a Màlaga contra l'Unicaja, diumenge a les 18.00h. Ahir la seu del patrocinador principal de l'ACB, Endesa, va acollir la presentació oficial a la que van assistir un representant de cada club. Per part andorrana hi va ser el base i cocapità, Víctor Sada, que va destacar que Andorra té «ganes» del millor bàsquet: «El país té moltes ganes de tornar a tenir bàsquet de qualitat».

«La gent i els jugadors percebem aquestes ganes», hi va afegir el base de l'equip, «i tenim la mateixa sensació». El cocapità de la plantilla –càrrec compartit amb Jordi Trias– va valorar la feina que s'està fent al Principat per tal de tornar a veure el seu equip en la millor competició, i també el fet que ell hagi deixat el Barça per l'aventura andorrana: «Són molts canvis, però crec que seran canvis a millor, a gaudir del bàsquet amb un projecte molt gran, amb molta ambició del MoraBanc Andorra, amb l'staff tècnic, amb la gent, amb els jugadors molt implicats des de l'inici». Sada va assegurar que està «molt content per ser en aquest projecte».

Pel que fa a la valoració del que s'espera d'aquest, Sada va dir que una cosa és la pretemporada, i altra quan comença a volar la pilota en competició oficial: «Hem fet una pretemporada molt bona, ens hem preparat molt bé. La competició és diferent, en pretemporada es juga d'una altra manera, en competició ja entra el factor jugar a casa, fora, tensió... Veurem com respondrem».

L'acte, celebrat ahir al matí, va tenir la representació de tots els equips de la competició regular. Per part andorrana, a més de Sada, hi va ser present el director general del club, Francesc Solana. A casa, l'equip acabava de preparar el partit d'aquesta tarda (18.30h, a la Seu d'Urgell) contra el Fiatc Joventut, corresponent a la semifinal de la Lliga Catalana ACB.

El president executiu de l'ACB, Francisco Roca, va assegurar que aquesta era una temporada important precisament perquè és la primera després que Espanya hagi acollit el Mundial: «És una temporada clau, la primera després de la Copa del Món, i tot i de no haver aconseguit l'objectiu amb la selecció espanyola, ens ha deixat moltes coses bones». Roca va destacar que la present campanya «serà molt interessant».

TOTS ELS EQUIPS REPRESENTATS / A més de Sada, hi van representar els altres equips Andrés Nocioni (Real Madrid), Àlex Abrines (FC Barcelona), Kostas Vasileiadis (Unicaja), Thomas Heurtel (Laboral Kutxa Baskonia), Walter Tavares (Herbalife Gran Canaria), Nacho Martín (Tuenti Movil Estudiantes), Raulzinho Neto (UCAM Murcia CB), Henk Norel (CAI Zaragoza), Pau Ribas (València Basket Club), Willy Hernangómez (Sevilla), Dani Díez (Gipuzkoa), Andy Panko (Montakit Fuenlabrada), Sergi Vidal (FIATC Joventut), Ben Dewar (La Bruixa d'Or Manresa), Luke Sikma (Iberostar Tenerife), Alberto Corbacho (Rio Natura Monbus Obradoiro) y Álex Mumbrú (Bilbao Basket).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT