PUBLICITAT

Sant Julià es queda a només set punts del sostre d'endeutament

  • Les pèrdues de Naturlandia segueix fent créixer la polèmica
I.M.C.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Rossend Areny es dirigeix a la majoria durant la sessió de Comú de Sant Julià de Lòria, ahir Foto: ÀLEX LARA

La sessió de Comú de Sant Julià de Lòria va tenir moments molt tensos entre Unió Laurediana i l’oposició. Les dissidències en el moment en què va arribar el torn de parlar sobre les auditories de les societats Escola bressol lauredià, Sasectur i Camprabassa, intensificades pel seguiment del pressupost d’aquest any, van provocar un intercanvi de retrets constant. En el pressupost a dia 30 de juny, el dèficit del comú supera els 875.000 euros tot i que a principis d’any, s’esperava tancar l’any amb un superàvit de gairebé 100.000 euros. Les previsions, a més, indiquen que es podria arribar als 2,4 milions d’euros de dèficit, pel que, hores d’ara, l’endeutament del comú se situa en 22,45 milions d’euros, situat a només set punts del sostre d’endeutament.
El conseller del comú per SDP, Josep Roig, i el conseller per part del PS, Rossend Areny, van sol·licitar de nou el Pla Estratègic de Naturlandia, perquè consideren que segueix creant un endeutament per al comú que «podria fer-nos arribar al sostre d’endeutament, i això seria un problema enorme, ens portaria a la ruïna». Ja hi ha una demanda jurisdiccional a la batllia contra el comú interposada per Roig al·legant una negació a la sol·licitud d’informació. Per la seva part, la cònsol major, Montserra Gil, va afirmar que van pactar una reunió amb els responsables de Naturlandia i els membres de l’oposició, i que aquests «no s’hi van presentar perquè no van voler». Roig i Areny, indignats, van rebatre a Gil al·legant que no es va concretar la data amb seguretat.
Segons l’auditoria sobre l’explotació de Camprabassa, Naturlandia deixaria de tenir pèrdues l’any 2038. El conseller de Finances de Sant Julià, Joan Besolí, va explicar que «probablement a finals d’aquest any la balança econòmica de Naturlandia ja estarà compensada», però caldrà seguir fent front amb el pagament de les obres. Segons Besolí, l’equilibri s’assoliria gràcies a l’increment de visitants. La facturació fins ara, segons Besolí, ha sigut, de 2,6 milions. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT