PUBLICITAT

Comença la 10a temporada de 'Voluntaris per la llengua'

  • lL'objectiu d'aquesta edició és incrementar el nombre de participants
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: SFG

La desena temporada del voluntariat lingüístic, organitzat pel Servei de Política Lingüística, amb la col·laboració d'Andorra Telecom, es posa en marxa novament amb la voluntat de «mantenir o superar les xifres de participació d'edicions anteriors».

Al llarg del mes d'octubre el Servei engegarà una campanya en què es distribuiran pòsters per tot el país i fulls informatius juntament amb les factures d'Andorra Telecom per captar ensenyants i aprenents que vulguin dedicar una hora a la setmana, durant deu setmanes, a conversar en català amb la seva parella lingüística. Amb el lema Llança-t'hi, es pretén conscienciar els nouvinguts i els no-catalanoparlants de la importància d'aprendre i utilitzar el català, i alhora convidar els catalanoparlants a implicar-se activament en aquest projecte d'integració lingüística.

El voluntariat lingüístic no consisteix a fer classes, sinó a reforçar l'aprenentatge del català oral. És un bon complement per a les persones que fan cursos dels nivells inicials, per als usuaris dels centres d'autoaprenentatge i per a qui vol perdre la por o la vergonya i llançar-se a parlar en català.

El Servei de Política Lingüística aparella aprenents i ensenyants segons la seva disponibilitat d'horaris i la parròquia on volen trobar-se per conversar en català mentre prenen un cafè, fan una passejada, van a comprar, etc. Després de les deu setmanes a què es comprometen, l'activitat es pot donar per acabada o bé es pot continuar amb la mateixa parella o amb una altra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT