PUBLICITAT

Vinyes es llueix amb una segona plaça en l'escratx

  • Carchat comença amb una punxada i remunta fins acabar segon en el grup N i vuitè absolut
EL PERIÒDIC
LLANES

Periodic
Vinyes ?dreta? i el seu copilot Mercader celebren el segon lloc a Llanes Foto: fotoesport

Els dos pilots andorrans que hi havia a la línia de sortida del Ral·li de Llanes van posar l'espectacle i l'emoció a la novena cita puntuable per al Campionat d'Espanya d'asfalt. Vinyes va ser capaç de superar pilots amb cotxes més potents i preparats, i Carchat va trobar-se de bones a primeres amb una punxada però lluny de tirar la tovallola va decidir remuntar posicions i bé que ho va fer, perquè va acabar sent segon en el grup N i així que ha pogut defensar el lideratge a falta de dues carreres perquè acabi el calendari.

Vinyes (Suzuki Swift S1.600) és d'aquells pilots que amb inestabilitat climatològica multipliquen el seu rendiment. La pluja no s'hi va presentar però si la bora en algunes especials, a més d'una inundació de claus i cargols en l'asfalt a Gamoneu que va sabotejar i obligar a suspendre aquella especial. El pilot andorrà de Suzuki MotorSport va marcar en els primers trams els millors registres –amb diferència– en les classes 2 i de dues rodes motrius (2RM) però és que les marques de l'andorrà només es veien superades per les del Ford Fiesta R5 de Fuster, qui acabaria proclamant-se guanyador. Al final, Vinyes es va defensar amb ungles i dits per intentar donar la sorpresa: «Intentar administrar les diferències era complicat però finalment hem pogut obtenir un segon lloc molt treballat. Sens dubte és una injecció de moral per afrontar la part decisiva de la temporada», va afirmar un Vinyes que aquest any compleix el desè aniversari del seu darrer triomf a Llanes.

OPCIONS INTACTES DE SER CAMPIÓ / De la seva banda, Joan Carchat va viure una carrera ben diferent i va acabar marcant el vuitè millor temps. Per a al pilot andorrà d'ACSM Banco Madrid, però, era important estar atent al grup N en el qual lluita pel títol i la Mitsubishi EVO Cup que fa honor al model del seu cotxe i a la qual va finalitzar quart. La punxada en la segona passada pel tram de Nueva Latra el van fer perdre més de dos minuts sobre els més ràpids del grup N però va anar pujant posicions i retallant temps fins acabar segon a només 6 segons del guanyador.

Així doncs Carchat està a un pas de convertir-se en campió del grup N. Només queden dues proves del calendari i pot segellar el títol ja a Santander el pròxim 11 d'octubre, on segons va desitjar: «Esperem tenir més sort que a Llanes per sentenciar el campionat». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT