PUBLICITAT

Pere López serà el candidat del PS a les eleccions generals

  • El partit aspira a formar sis llistes territorials i la nacional
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ANA/M.C.

El 41% dels més de 400 electors amb dret a vot a les eleccions primàries obertes del PS celebrades dissabte han decidit participar-hi i donar suport en la seva majoria a l'actual primer secretari del partit, Pere López. Una xifra segons la secretària d'organització, Rosa Gili, «digna» tot i que l'èxit principal és que s'hagi fet aquest procés per primera vegada i haver permès als residents votar per primer cop al país. López va obtenir 129 vots, mentre que Àlex Rossell en va rebre 33. A més, n'hi va haver dos de nuls i vuit en blanc. Així, López va guanyar amb un 75% dels suports mentre que Àlex Rossell va obtenir el 19% dels vots.

Rossell també es va mostrar satisfet de la participació i ha afirmat que el resultat final era «previsible». Ara, va indicar, cal posar-se a treballar en el programa perquè les eleccions «se'ns tiren a sobre».

El candidat en les eleccions primàries va manifestar que li és igual ser o no a les llistes però que creu important que el programa s'elabori amb els militants i «sobretot amb gent de fora». Les llistes, segons Rossell, han de ser paritàries, tenir gent jove i «molta gent no militant del PS».

LÓPEZ BUSVA EL CONSENS / Pel que fa al guanyador d'aquest procés de primàries, Pere López, va assegurar a l'ANA que el partit en surt «reforçat» perquè ha aconseguit transmetre una imatge de «transparència i pluralitat». La intenció de Pere López és demanar la màxima participació i implicació dels militants i assolir els màxims consensos per «presentar un projecte que reculli el millor possible el que la societat andorrana demana».

El candidat a cap de Govern del PS vs afirmar que aspiren a formar sis llistes territorials a més de la nacional, a totes les parròquies menys a Canillo. A més, va avisar que podrien guanyar en algun dels territoris.

En relació a la conformació de les llistes, López va admetre que ha mantingut converses amb diverses persones però cal esperar que es formi la comissió de candidatures. La figura de Rossell, va admetre, «no pot desaparèixer de l'escena política» i ha de tenir un «paper destacat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT