PUBLICITAT

Entre la Vila Medieval i Naturlàndia

  • Gil apunta que les males dades de l'auditoria del 2013 es contrastaran amb els resultats del 2014
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una de les parades artesanes que es poden trobar a la Vila Medieval, ahir Foto: àlex lara

La cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, va aprofitar ahir un escenari tan confortable com la inauguració de la Vila Medieval per referir-se a Naturlàndia, i especialment a la gran preocupació, com és el dèficit crònic que genera. Gil va reconèixer que les auditories presentades als socis de Camprabassa presenten previsions negatives però va puntualitzar que es basen en els comptes del 2013. Les notes dels auditors que es presentaran dilluns en sessió de Consell de Comú es contrastaran amb els resultats positius d'aquest any, segons va apuntar la cònsol. «Són la realitat que tenim», va afirmar; «tenim un creixement positiu a nivell financer i això ha de prevaldre», va afegir. L'auditoria, va dir, presenta un escenari basat en que no s'obtenen aquests bons resultats que va citar la cònsol però les auditories de l'any vinent ja reflectiran els números d'aquest exercici i corregiran les previsions d'aquest darrer informe.

Més d'una seixantena de parades participen aquest any en la Vila Medieval de Sant Julià que va ser inaugurada ahir. Com va assenyalar la cònsol, hi ha «més artesans i petites parades» mentre que la resta són ja habituals. Productes alimentaris, tèxtils o de joieria, jocs medievals per als més petits i representacions d'oficis antics són alguns dels atractius que es poden trobar a la Vila fins demà. Aquest any, va destacar Gil, s'han afegit les entitats de la parròquia com la Coral Rocafort, els gegants i gegantons, l'Esbart Laurèdia i els Fallaires de Sant Julià per fer «una gran festa». De fet, ahir es va estrenar una de les novetats d'aquesta edició, la representació de la llegenda de La nit de Sant Joan amb l'Esbart i els fallaires, informa l'ANA.

El Comú de Sant Julià de Lòria preveu que, si el temps ho permet, passin per la parròquia durant aquest cap de setmana unes 5.000 persones amb motiu de la celebració de la 12a edició de la Vila Medieval. L'esdeveniment compta amb un total de 60 paradistes, 10 més que l'any passat, i ofereix una cinquantena d'activitats per a tots els públics. Aquest any s'han volgut potenciar els espectacles i la música al carrer, i s'ha recuperat l'espectacle de falconeria, que es farà dues vegades al dia oferint una gran interacció amb el públic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT