PUBLICITAT

La Massana tanca l'exercici amb un superàvit de 2,3 milions i disminueix el deute en un 13%

  • El comú preveu acabar el mandat reduint a 10 milions el deute actual
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

L'equip de govern del Comú de la Massana continua fent els deures i reduint l'actual endeutament que se situa en 16.825.220 d'euros. El resultat pressupostari a data de 30 de juny passat és d'un superàvit de 2.332.782€. Això representa una disminució del 13% del deute. El percentatge va ser de 1.917.079€ en el mateix període de l'any passat, entre gener i juny.

L'estat de comptes del segon trimestre de l'exercici 2014 va ser aprovat ahir, per unanimitat, en la sessió ordinària que va celebrar la corporació massanenca. El cònsol major, David Baró, va expressar la seva satisfacció per la disminució de l'endeutament que en els darrers dos anys i mig s'ha traduit en unes xifres al voltant dels 7 milions d'euros.

Per a Baró hi ha un consolidat «canvi de tendència» amb l'horitzó de la reducció de l'endeutament en 10 milions d'euros quan acabi l'actual legislatura, a finals del proper any.

Durant la sessió, el conseller de finances, Miquel Llongueras, va explicar que està demostrat que «complirem amb la nostra filosofia de gastar menys del que ingressen, o en altres paraules, fer més amb menys».

La rebaixa de l'endeutament és conseqüència de la reducció dels endeutaments a curt termini del Comú, en 446 milions d'euros, i de la societat Estacions de Muntanya Arinsal/Pal, S.A.U. (EMAP) de 2 milions d'euros.

L'execució de les despeses durant aquest primer trimestre de l'any 2014 ha estat del 38% mentre que els ingressos liquidats han estat del 58% dels previstos inicialment.

En el capítol de les despeses corrents, les de personal i de capital encapçalen el rànquing amb 1.741 i 1.035 milions d'euros.

Pel que fa als ingressos, els impostos directes (1.208 milions) i el de la propietat edificada (791 milions) són els que més diners aporten a les arques de la corporació.

EMAP/ El Ple del consistori també va donar llum verd al nomenament de dos nous membres del consell d'administració d'EMAP, S.A.U. En concret s'incorporaran a la societat David Moreno i Josep Mª Gelabart . Segons va assenyalar Baró, la decisió dels canvis responen a «donar un caire més professional a l'entitat ja que les dues persones que hi entren tenen un perfil i coneixements més tècnics que polítics». D'aquesta manera el consell d'administració passarà a tenir de 5 a 7 membres.

El cònsol va manifestar que després d'aconseguir una societat més estabilitzada la nova temporada, que s'iniciarà el proper 29 de novembre, «vol créixer en serveis, amb un nou restaurant i altres àrees de restauració». D'altra banda, la societat va renovar la pòlissa de crèdit amb una entitat bancària del país per un import de 1.200.000 d'euros,per una durada d'un any. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT