PUBLICITAT

Camp deixa en mans del proper Govern la responsabilitat de les fonts

  • Turisme tira endavant un concurs internacional d'idees però no inclourà cap partida al pressupost 2015
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Camp explica els requisits per presentar-se al concurs d'idees, ahir a la tarda. Foto: ÀLEX LARA

Tal i com publicava fa unes setmanes aquest rotatiu, el Ministeri de Turisme insisteix en la viabilitat i potencialitat de la instal·lació d'unes fonts al riu Valira, que proporcionin espectacles de llum, aigua i so. Ahir des de l'Executiu es va fer un pas més en aquest sentit, convocant un concurs d'idees internacional per tal de donar cos a aquest projecte pensat per atreure visitants. El concurs s'obrirà el proper 1 d'octubre i s'adjudicarà a mitjans de desembre. És a dir, serà l'actual Ministeri de Turisme, encapçalat per Francesc Camp, qui decideixi quina proposta se cenyeix millor als requisits estipulats. Però, en canvi, no serà una decisió del ministeri actual si finalment el projecte tira o no endavant. No s'ha inclòs cap partida al pressupost per l'any vinent amb la intenció que sigui el proper Govern qui decideixi, amb el guanyador a la mà (que rebrà un premi de 12.000 euros), si és necessari o no pel país invertir en aquesta infraestructura.

Una infraestructura que no podrà costar més d'1,3 milions d'euros. Aquest és un dels requisits que es deixa clar al plec de bases del concurs, igual que també es demana la realització de dos espectacles nocturns a mida (amb temàtica andorrana) d'almenys cinc minuts de durada i que impliquin l'aigua, el so i la llum. A banda, l'empresa guanyadora s'ha de comprometre a mantenir activa la font durant tot el dia, amb d'altres espectacles, i al llarg de tot l'any. Camp va assegurar que se n'ha estudiat la viabilitat i que és factible, també en termes de cabal, que es pugui fer durant tot l'hivern.

L'altra gran requisit demanat per a la font és la ubicació. Es farà –sí o sí– entre el pont de París i la plaça de la Rotonda a Andorra la Vella. Després de diversos estudis de viabilitat, s'ha considerat que aquesta és la millor zona pensant en aspectes tècnics (hi ha espai per a reservar una zona de màquines i fins i tot un dipòsit d'aigua), i també en aspectes turístics: És una de les zones de pas més importants del país.

Camp va explicar que també hi ha una sèrie de plantejaments mediambientals els quals es tenen en compte. El concurs deixa clar que les fonts estaran elevades, és a dir, no tocaran la lleva del riu. I la infraestructura s'ha de fer sense reduir la capacitat hidràulica del Valira. També s'haurà de complir amb tota la normativa mediambiental i acústica vigent a Andorra.

El ministre va assegurar que ja hi ha una empresa andorrana interessada en presentar-se al concurs, i que desconeix quantes en poden haver-hi fora les nostres fronteres. A banda, va justificar el retard del concurs (en un principi s'havia anunciat per a l'inici de l'estiu) perquè «tècnicament s'ha hagut de treballar molt». I «la culminació de la feina és aquest concurs d'idees», va afegir.

CONCURS PER A LA SEU DE LA JUSTÍCIA / No va ser aquest l'únic concurs d'idees aprovat ahir en Consell de Ministres. També es va acordar l'obertura d'un per a la futura Seu de la Justícia al Prat del Rull. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va plantejar que es tracta d'un segon pas després que fa uns mesos es licités la urbanització dels terrenys. Uns terrenys que tenen una superfície total de 2.600 metres quadrats.

El guanyador del concurs (en aquest cas nacional), rebrà una compensació econòmica de 20.000 euros. I si finalment el Govern ho considera oportú, també podrà ser el responsable de la redacció del projecte i direcció d'obres, va explicar Cinca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT