PUBLICITAT

Nova emissió de bons de 70 milions i exempcions a l'IRPF

  • Té un rendiment anual de l'1,5% amb una durada de divuit mesos
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El Govern va aprovar ahir una nova emissió de deute públic, de 70 milions de euros. Es tracta de la renovació d'una emissió de la mateixa quantitat que tenia com a data de venciment el proper 17 d'octubre. Per tant, no suposa cap nou endeutament per a l'Estat.

La modalitat de la emissió , que es podrà començar a sol·licitar el proper 1 d'octubre, és en bo de cupó, és a dir, es cobra la totalitat del rendiment al seu venciment: d'aquí a 18 mesos. El rendiment és de l'1,5% anual.

La nova emissió segueix les darreres, en el sentit que se la dota de característiques que la fan homologable i elegible tant per part d'inversors nacionals com internacionals. Amb això no vol dir que s'obri al mercat forà, sinó que se li vol donar «visibilitat», de manera que sigui més fàcil l'emissió internacional en un futur. En qualsevol cas, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va exposar que de moment «no és una urgència» tenint en compte que el mercat local «cobreix les necessitats» actuals de l'Executiu. En d'altres paraules, «ara no cal».

D'altra banda, s'ha aprofitat aquesta nova emissió per modificar el fulletó informatiu i introduir-hi la informació que detalla que els rendiments d'aquests bons de l'estat estan exempts de la tributació de l'IRPF. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT