PUBLICITAT

Els bolets, de nou protagonistes a la 7a edició de la Massana Fogons

  • Les jornades compten amb 13 restaurants i ofereixen menús a 25 ?
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Balielles conversa amb el xef de la Borda Casa Vella Palés, on es va fer la presentació de les jornades, ahir Foto: ÀLEX LARA

Aquest dissabte comença la setena edició de les jornades gastronòmiques la Massana Fogons. Compta amb la participació de 13 restaurants de la parròquia, un menys que l'any passat. En qualsevol cas, es tracta d'unes jornades ja molt consolidades i que demanen els propis restauradors de la parròquia, va assegurar ahir el conseller de Turisme i Comerç de la corporació, Sergi Balielles. Pel que fa al plat estrella d'aquesta tercera edició, i tenint en compte l'èxit d'altres anys a més de la temporada en la que ens trobem, s'ha escollit de nou els bolets.

La Massana Fogons s'allargarà fins el proper 26 d'octubre i pretén ser un atractiu turístic per un període baix pel que fa a l'afluència de turistes. L'objectiu és mantenir les bones xifres d'anys anteriors, com els 800 menús del 2013. A més a més, es volen seguir potenciant les jornades entre els comensals de fora del país. L'any passat, va explicar Balielles, «el 30% dels menús venuts van ser a turistes, i el 70% a públic nacional».

Pel que fa a la xifra de restauradors, que baixa, Balielles va plantejar que es tracta d'un producte molt concret que sobretot poden oferir bordes tradicionals i hotels. D'altres anys s'havien apuntat bars, però no va funcionar. Per tant, és veritat «que s'ha estancat, però tenim la restauració que tenim». De fet són un restaurant menys que fa un any perquè n'hi ha un que tanca durant el període que duren les jornades.

Per tot, el conseller massanenc va exposar que la Massana Fogons «és un producte consolidat» i que, com que funciona, s'ha decidit «no modificar-ne l'esperit». En cap cas hi ha «una obsessió per voler créixer».

Pel que fa al preu dels menús, tindran un preu mitjà de 25 euros i oferiran productes frescos de temporada. En aquest sentit, el conseller va voler destacar l'esforç fet per part dels restauradors per ajustar preus.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT