PUBLICITAT

Bones perspectives del mercat britànic per a la temporada d'esquí

  • L'any passat va créixer un 0,2% i es preveu un nou augment aquest any
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esquiadors britànics, l'any passat. Foto: ÀLEX LARA

Queden poc més de dos mesos per a l'inici de la temporada d'esquí, però fa ja setmanes que les empreses del sector, també els touroperadors, han començat la tasca de captació d'esquiadors. Entre ells hi trobem els britànics, que ja ofereixen paquets d'esquí per als dominis d'Andorra. Sembla que, segons les seves previsions, la temporada començarà amb bon peu. I més tenint en compte que l'any passat les xifres d'esquiadors britànics a Andorra van confirmar una remuntada després d'anys de caiguda.

Segons un informe fet públic recentment per Crystal Ski Holidays, el 6,8% dels seus clients britànics escullen Andorra com a destí per a gaudir d'uns dies a la neu. Són dades de la temporada passada, i representen un increment de 0,2 punts en relació a la temporada 2012-2013. Les ofertes atractives de paquets d'esquí, sumat a les bones comunicacions (hi ha vol directe des de l'Alguaire), ha motivat aquest increment. El Principat és el quart destí de neu preferit pels britànics. Per sobre només hi ha França (l'escullen el 33,5%), Àustria (el 28%) i Itàlia (el 15,7%). Però, a diferència d'Andorra, tots tres països han baixat en relació a la temporada anterior.

Paral·lelament, l'Ski Club del Regne Unit també ha publicat aquests dies una anàlisi del perfil i preferències dels seus esquiadors. En relació a Andorra, asseguren que la seva bona neu i les inversions al sector que s'han fet els darrers anys ha fet augmentar la seva popularitat entre els britànics. En una enquesta realitzada per aquesta entitat durant aquest 2014, el que més van puntuar els esquiadors sobre el Principat (que va rebre una nota general alta) va ser els seus remuntadors, les escoles d'esquí, la restauració i l'oferta d'oci nocturn. A banda d'uns preus molt atractius.

L'Ski Club també informa que fa una dècada, abans de la crisi, el 13% dels britànics tenien Andorra com a destinació preferida, dades que han baixat a més de la meitat. Però aquesta situació «està remuntant».

A banda d'Andorra, l'altre país en auge dins les preferències dels esquiadors del Regne Unit és Suïssa.

Promoció d'ski andorra / Per seguir treballant en aquest increment d'esquiadors britànics Ski Andorra, en col·laboració amb Andorra Turisme, ja ha tancat diverses accions de promoció de l'oferta a aquest país. Per exemple, s'ha confirmat l'assistència a l'Ski Show de Londres. A més, es reforçarà la presència d'Andorra i de les estacions d'esquí als snowdome (pista d'esquí coberta) de Birmingham, de Leeds i Northampton.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT