PUBLICITAT

La Setmana de l'isard es tanca amb 88 captures i una irregularitat

  • La xifra d'aquest any és superior a la del passat, quan es van capturar 69 peces
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un grup d'isards. Foto: EL PERIÒDIC

El Departament de Patrimoni Natural i el Cos de Banders han informat que durant la Setmana de la caça de l'isard, que es va celebrar entre el 14 i el 21 de setembre, els Banders van realitzar un total de 88 controls de peces capturades, i en van confeccionar la corresponent fitxa de control morfobiomètric. Aquesta xifra és superior a les peces capturades en la Setmana de l'isard del 2013 que va ser de 69 d'un total de 81 isards autoritzats. El Cos de Banders també va assenyalar que s'ha efectuat una constatació d'irregularitat que es troba en fase d'investigació. Si finalment aquesta es concreta a la persona li caurà una sanció administrativa.

Des del Departament es recorda que, d'acord amb el que preveu el Reglament de gestió i caça de l'isard, una vegada finalitzat el període de caça cada colla està obligada, en el termini de quinze dies naturals, a lliurar totes les anelles de captura al Departament de Patrimoni Natural, exceptuant les anelles de les captures efectuades i controlades pel personal de l'Administració en el moment del control morfobiomètric, que no s'hauran de retornar. El termini per al retorn de les anelles finalitza el 6 d'octubre de 2014.

El Govern va destacar que els caçadors han estat convidats a participar en el comptatge de la cabana que aquest any s'ha dut a terme entre el 24 de juliol i el 7 d'agost. Aquest any han participat entre 6 i 8 caçadors per tots els circuits de recompte que han estat més de 90.

El nombre d'isards comptats aquest estiu ha estat de 636, xifra lleugerament inferior a la del 2013, de 665 isards, el nombre més alt des de que es duen a terme recomptes. La darrera comissió de caça va acordar, atesa l'estabilització de la cabana, flexibilitzar la fórmula de càlcul per obtenir el nombre de captures, el que va permetre atorgar-ne 110 en lloc de les 96 previstes amb l'anterior fórmula. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT