PUBLICITAT

La cuina a mans dels més petits

  • El Comú de Sant Julià organitza el primer concurs gastronòmic pels infants de la parròquia
I.M.C.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Ribot i Isaac durant la presentació del concurs de cuina infantil, ahir Foto: ANA / M. C.

El Comú de Sant Julià de Lòria ha decidit tirar endavant la proposta de celebrar el primer concurs de cuina infantil. Els requisits per als participants són haver nascut entre el setembre del 2001 i el setembre de 2004 i formar part d'un dels sistemes educatius de la parròquia. Les instal·lacions del Centre Cultural i de Congressos Lauredià seran l'escenari de la fase prèvia, aprofitant la cuina de l'Escola d'Art. En aquesta primera fase, els participants hauran d'elaborar un plat davant el jurat amb la condició que l'ingredient principal sigui autòcton. Cadascun dels petits cuiners comptarà amb un val de 40 euros per comprar els ingredients, i el dia del concurs hauran de presentar el justificant de la despesa feta. Com que les instal·lacions de l'Escola d'Art només estan disponibles els dissabtes, es farà una distribució en funció del nombre de participants, per tant no hi ha data fixa de dies per la fase prèvia. El que va assegurar l'educador de carrer del Comú, Toni Isaac, és que «a Sant Julià hi ha 400 infants que compleixen els requisits per poder-s'hi apuntar». La cap de Turisme i Comerç de Sant Julià, Canòlich Ribot, va explicar que aquesta primera edició serà una «prova pilot amb l'objectiu d'ampliar-lo a tot el Principat».

El jurat / Els encarregats de valorar la qualitat dels plats elaborats pels cuiners són xefs professionals i un gastrònom. La xef catalana Mireia Anglada, que ha col·laborat amb el Bulli i el Celler de Can Roca entre d'altres, el xef andorrà de reposteria Guille Cervera, el crític gastronòmic Joan Berenguer i els xefs andorrans Carles Flinch i Toni Sasplugues formaran el jurat i aportaran el punt de vista professional a l'hora de fer les valoracions.

La final / L'únic dia que està clar quin serà és el de la final, que es farà a la cuina del restaurant de la cota 1.600 de Naturlandia. Des del Comú s'ha decidit celebrar-la el 14 de desembre coincidint amb la Marató de TV3. Només hi arribaran tres dels concursants i, en aquest cas, els plats que hauran de cuinar aniran marcats pel jurat. A més, per participar amb la gala solidària, una setmana abans de la final, per la Fira de Santa Llúcia, es farà la Kids Choco Show Cooking, una demostració d'escultures de xocolata que se subhastaran i on hi participaran els finalistes. Els diners aniran al fons de la Marató.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT