PUBLICITAT

La Massana organitza dissabte una gran rua amb vehicles sostenibles

  • Hi haurà una exhibició castellera i circuits amb segway i bicis elèctriques
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: COMÚ DE LA MASSANA

La rua de pirates per a la mobilitat sostenible obrirà dissabte les activitats organitzades pel Comú de la Massana en motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, aquest any sota el lema Als nostres carrers, nosaltres decidim. El recorregut començarà a les 11 hores, davant l'hotel Marco Polo, i estarà encapçalat per un gran vaixell pirata, que funciona amb pedals, amb la companyia la Cuca Bus. Tothom pot participar a la rua amb els seus automòbils sostenibles: bicicletes, patinets, monopatins. A més, també hi haurà bicicletes elèctriques, del projecte Pedaland, per qui vulgui provar aquest mitjà de transport no contaminant.

La rua durarà mitja hora i clourà a la plaça de les Fontetes on la festa continuarà amb la presentació dels Castellers d'Andorra, que en el seu debut aixecaran dos pilars de quatre. «Volem donar a conèixer la nostra cultura i els valors que transmeten els castells, com la superació individual i l'esforç col·lectiu», va explicar ahir el vicepresident de l'entitat, Jordi Manyes, que anima a tothom a participar a fer pinya. A la mateixa plaça també hi haurà de nou un circuit de segway, pels que encara no hagin provat aquest divertit vehicle. Com a novetat, hi haurà un estand d'informació de Pedaland, el projecte que està impulsant les bicicletes elèctriques. Un dels promotors, Alain Bernat, va afirmar que «ens fa especial il·lusió participar a la festa perquè la Massana exemplifica la mobilitat sostenible que pretén representar el projecte de Pedaland» i va avançar que ben aviat la parròquia disposarà de punts de servei de bicicletes elèctriques.

És el segon any que se celebra aquesta gran cita internacional que proposa la Direcció general de Medi Ambient i Transport de la Comissió Europa i que «permet fer visible dins i fora de les nostres fronteres el compromís del Comú de la Massana per continuar treballant per a la mobilitat sostenible a escala local», segons va subratllar la consellera Jael Pozo. Tots els participants es podran divertir provant les diferents alternatives als vehicles amb motor i a l'hora prendran consciència sobre la necessitat de no contaminar, millorant la qualitat de vida. D'altra banda, el Comú de la Massana fa una crida a tots els que vulguin participar com a voluntaris en la celebració, per millorar la seguretat a la rua.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT