PUBLICITAT

Més concerts i espectacles de carrer a la 12a Vila Medieval

  • Sant Julià de Lòria comptarà amb 60 paradistes i espera arribar als 5.000 visitants
I.M.C.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Un dels espectacles de foc de l'edició de l'any passat de la Vila Medieval a Sant Julià Foto: ÀLEX LARA

Des de divendres fins diumenge Sant Julià de Lòria acollirà la dotzena edició de la Vila Medieval per tercer any consecutiu, un esdeveniment consolidat i referent al Principat. A la roda de premsa que van fer ahir al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, la consellera de Cultura de Sant Julià, Maria Servat, va assegurar que aquest any es comptarà amb 60 paradistes amb productes diversos, 10 més que l'any passat. L'objectiu d'aquesta edició és igualar les prop de 5.000 persones que van visitar la parròquia durant l'onzena edició, això sí, la cap de Cultura, Laura Rogé, no va obviar que el temps marcarà la pauta, perquè «aquest any s'ha apostat més que mai per l'espectacle de carrer». Rogé va afegir que «és molt important la participació per part del públic i en aquesta edició l'hem volgut potenciar encara més».

A més, gràcies a la col·laboració amb la Fundació ONCA i el suport de Govern i de la Fundació Crèdit Andorrà com a patrocinadors de l'ONCA Bàsic. L'Orquestra Nacional oferirà una actuació gratuïta el divendres, després de la inauguració oficial. En el concert del quintent Barrokers, anomenat Folk Hits, la formació utilitza la improvisació i la variació per versionar melodies populars amb un estil de música barroca.

S'afegeixen dos tallers diaris nous, el del bufador de vidre i el de la teixidora, que s'afegeixen als que ja es feien l'any passat. També durant els tres dies es podrà gaudir, a la tarda, de l'espectacle de falconeria amb aus rapinyaires a la plaça de la Germandat. Servat va explicar que es mantindrà l'ampliació que es va fer l'any passat, i el recorregut seguirà sent des de l'encreuament de la plaça Calonge - Sant Antoni (anomenat portal nord) fins a la plaça Francesc Cairat (portal sud). També hi haurà dues cercaviles. El carro dels matasans que es farà divendres, i el Rataurant Maria Larguiñana, que es farà dues sessions el dissabte i una el diumenge.

El paper de les entitats / Com cada any, les entitats lauredianes juguen un paper important dins la fira. La Coral Rocafort farà un concert amb cançons medievals a la plaça de la Germandat. Els gegants i gegantons també hi seran presents, amb la cercavila de dissabte a la tarda que faran acompanyats pels músics de Xarop de Canya. L'Esbart Lauredià tornarà a ser protagonista durant els tres dies amb la representació de la llegenda de La nit de Sant Joan, acompanyats per primera vegada pels fallaires de Sant Julià de Lòria. La granja escola de Naturlandia repetirà visita, però aquesta vegada les truges hi seran amb les cries. Hi tornaran a ser els ànecs, les oques i les gallines que normalment al parc d'animals.

Espectacles i concerts / En aquesta dotzena edició s'han potenciat els espectacles de carrer i els concerts que s'afegeixen a les demostracions d'oficis antics habituals, els contacontes o les danses medievals. A part del concert de Barrokers, n'hi haurà dos més, un per dia. Un dels plats forts serà el concert de dissabte al vespre Shara Nan Khara, un grup portuguès amb influències de la música folk i medieva. Diumenge tancarà la Vila Medieval el grup R.O.T, que repeteix l'experiència de l'any passat. El Comú té la intenció que els concerts i els actes acabin sobre les 21.30 i les 22.00 hores per afavorir els sopars en els restaurants de la parròquia. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT