PUBLICITAT

Una insistència que es fa sospitosa

  • Martí aprofita tot acte públic per assegurar sense precisar que els comicis seran el 2015
J.R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

El cap de Govern no s'ha cansat de repetir en actes públics que les eleccions seran al 2015. Martí ha insistit en resposta a aquells que dubten de que es respecti el calendari oficial. Mitja veritat o mitja mentida? Aquest any és impossible perquè hi ha el pressupost pel mig i políticament seria un suïcidi convocar eleccions sense l'eina bàsica per governar el país.

Tanmateix, arribar a l'abril comportarà un desgast que l'Executiu taronja pot evitar amb un avançament al gener o, estirant molt, a principis de febrer, com alguns membres de DA també contemplen. El cap de Govern no és home que doni avantatges als seus rivals polítics, i per això el seu discurs és ambigu pel que fa a les eleccions generals.

Els moviments hi són. El PS ha avançat el procés de les eleccions de primàries per disposar d'un candidat amb temps per afrontar una disputa electoral. Des d'altres àmbits ideològics també s'està estructurant una candidatura que vol combatre la política fiscal que ha implantat Martí en aquesta legislatura –bàsicament l'IRPF–, i el cap de Govern ja està fent càlculs d'aquelles parròquies que li seguiran sent fidels i d'aquelles que poden anar cap a altres sigles. Sant Julià és un clar exemple de territori que pot seguir un camí diferent.

A l'agost, el màxim responsable de l'Executiu va deixar entreveure que el pressupost per al 2015 i les negociacions amb la UE per definir l'encaix del Principat amb Europa marcaran el calendari electoral. I l'objectiu del Govern és entrar a tràmit parlamentari el pressupost el 30 de setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT