PUBLICITAT

Comencen les obres de la rotonda a tocar de la Policia

  • Durant un any, hi haurà alteracions al trànsit i pas alternatiu
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tècnics inicien treballs de condicionament dels terrenys, a tocar de la CG2, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La Carretera General 2 guanyarà un nou punt rodó l'any vinent. Les obres de la rotonda a l'alçada del carrer Ciutat de Sabadell, a tocar de l'edifici central de la Policia, han començat aquesta setmana. Els treballs s'allargaran durant 12 mesos i al llarg d'aquest període la CG2 patirà afectacions al trànsit, així com passos alternatius en moments concrets.

Segons va informar ahir el ministeri d'Ordenament Territorial, els treballs actuals s'emmarquen en la preparació i el condicionament. S'està començant amb la senyalització de les obres i la preparació dels terrenys. Es tracta d'una infraestructura «complicada», ja que la carretera fa molta pendent i a més s'ha d'excavar un tros de la muntanya, van exposar des del departament. Per aquest motiu caldrà 12 mesos de treballs i una inversió d'1,2 milions d'euros. El Govern defineix aquest punt rodó com una de les inversions en infraestructures més importants de la legislatura.

A conseqüència dels treballs, els conductors patiran alteracions al trànsit. Hi haurà restriccions i fins i tot períodes de pas alternatiu. Serà, per tant, una situació complicada, ja que es tracta d'una zona de molt trànsit, sobretot en hores puntes. A més, el tancament de l'avinguda Carlemany al trànsit encara ha fet augmentar més l'afluència de vehicles a la carretera general.

En qualsevol cas, des del departament es va exposar que el túnel de les Dos Valires ajudarà a pacificar el trànsit durant les obres, de la mateixa manera que es va fer quan es va tancar la part alta de Carlemany, ara farà uns mesos, per treballs de canalització i de telecomunicacions.

A banda de la rotonda per facilitar el gir cap al carrer Ciutat de Sabadell, les obres també inclouen un reperfilat d'aquest carrer a partir de l'entrada dels garatges de l'edifici de la Policia, així com una millora urbana i paisatgística de la zona compresa entre la rotonda i l'edifici administratiu de l'Obac, entre altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT