PUBLICITAT

Més de 1.500 alumnes estudiaran a les universitats del país aquest curs

  • L'UdA incrementa xifres, la UOLS segueix creixent i la Universitat de les Valls es manté
  • 110 estudiants escullen el bàtxelor en administració d'empreses, el més sol·licitat
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Estudiants de la Universitat d'Andorra xerren a l'entrada del centre, el curs passat. Foto: TONY LARA

Les aules de les tres universitats del país rebran durant aquest curs 2014-2015 vora 1.500 alumnes. Igual que en el cas dels escolars de l'ensenyament obligatori, les xifres denoten o estabilitat o lleugers increments respecte a anys anteriors, una bona notícia tenint en compte el descens de població.

En el cas de la Universitat d'Andorra, manté la xifra d'alumnes, al voltant de 450, que cursen formació reglada. Això sí, han vist incrementat lleugerament el nombre de nous inscrits. Les darreres dades parlen de 122 noves matriculacions (encara són provisionals i es podrien incrementar), mentre que fa un any les oficials van ser 119. A aquests 122 nous alumnes s'hi ha de sumar els 20 que s'han inscrit al curs d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys, i els 14 que prefereixen realitzar la formació a distància que ofereix la UOC, en conveni amb l'UdA. En total són 156 nous alumnes al centre lauredià, que sumats als que ja repeteixen de cursos anteriors eleven la xifra fins als 447 estudiants.

Per titulacions, les més concorregudes són el bàtxelor en administració d'empreses (compta amb 110 alumnes, dels quals 34 nous), seguit del bàtxelor en infermeria (103 alumnes, per 33 de nous). Al bàtxelor en ciències de l'educació hi ha 65 alumnes i, al d'informàtica, 35. Finalment, 15 persones realitzen un doctorat i dues es preparen per ser llevadores. Fins final d'any, i tenint en compte les necessitats de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, no es decidirà si s'obren noves convocatòries per formar llevadores.

Amb tot, són vora el miler els alumnes que escullen la Universitat d'Andorra per realitzar els seus estudis durant el curs. Perquè a banda dels 447 alumnes de formació reglada, hi ha també els que opten per fer extensió universitària amb postgraus, cursos i seminaris. Aquests són al voltant de 500 i es distribueixen al llarg de l'any.

la uols segueix creixent / La segona universitat per importància si es té en compte el nombre d'inscrits és la Universitat Oberta de la Salle (UOLS). Els alumnes segueixen augmentant. Fa dos anys eren 322, l'any passat van ser 565 i aquest curs se seguirà creixent, va informar el rector del centre, Lluís Vicent, ja que s'amplia l'oferta formativa, amb més programes, bàtxelors i postgraus. La xifra de matriculats podria superar tranquil·lament els 600 tot i que no es pot tancar fins final de curs, ja que no totes les formacions s'inicien al setembre.

Per exemple, el postgrau internacional en gestió financera comença dilluns vinent i el màster MBA el 29 de setembre. Però en canvi el màster en gestió de negocis digitals no ho fa fins el 16 de febrer de l'any vinent i per tant les matriculacions encara poden variar molt.

Una desena d'alumnes d'odontologia / Finalment, la Universitat de les Valls ha iniciat aquest setembre el seu tercer curs acadèmic i el seu segon a les noves instal·lacions. El nombre d'alumnes que s'han inscrit al màster en odontologia es manté estable, segons van informar des del centre. Són una desena d'estudiants (parlem de dades provisionals), els mateixos que fa tot just un any, que cursaran segon i tercer. Concretament, s'han donat quatre altes, però també s'han donat de baixa quatre alumnes.

Les classes de la facultat d'odontologia, ubicada al carrer Pau Casals número 11 d'Andorra la Vella, van començar el passat dilluns dia 15 i s'allargaran fins l'abril. Posteriorment hi haurà període d'exàmens.

A tota l'oferta universitària del país se li ha d'afegir la de la UNED, universitat a distància que opera des de la Seu d'Urgell. La meitat dels seus alumnes són andorrans. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT