PUBLICITAT

Comença el judici contra Pallerols per corrupció

  • La Fiscalia demana 15 anys de presó per sis delictes contra Hisenda
EL PERIÒDIC
BARCELONA

L'exconseller de Treball de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Farreres (UDC), va defensar ahir l'«eficiència» dels cursos de formació per a aturats els costos dels quals va inflar presumptament l'empresari Fidel Pallerols, entre els anys 1996 i 1998, per defraudar a la Hisenda Pública més d'un milió d'euros. El judici contra l'empresari andorrà ja està en marxa a l'Audiència de Barcelona. Pallerols va ser precisament condemnat a set mesos de presó per desviar a UDC subvencions públiques per a aturats a través dels cursos de formació que organitzava, un cas pel qual va estar empresonat unes setmanes, ja que des del juliol passat gaudeix del règim obert.

En les seves conclusions provisionals, la Fiscalia demana quinze anys de presó per a l'empresari per sis delictes contra la Hisenda Pública, comesos en inflar artificialment les despeses dels cursos de formació subvencionats que organitzava mitjançant la compra de material didàctic a preu desorbitat a una matriu seva establerta a Andorra.

En la seva declaració, Pallerols va assegurar que el material didàctic amb el qual presumptament s'inflaven les despeses deduïbles era «de molta qualitat», ja que formaven part d'una «metodologia pedagògica assistida per ordinador» que la seva empresa matriu d'Andorra havia desenvolupat. De fet, Fidel Pallerols va afirmar que «mai» no va guanyar diners amb els cursos i que, si els impartia a través de les seves acadèmies, era amb la finalitat d'aixecar una «plataforma formativa» que els permetés expandir-se a l'estranger, va informar EFE.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT