PUBLICITAT

Doppelmayr Andorra construirà un giny a la capital boliviana

  • El telefèric ajudarà a pal·liar els problemes del transport urbà a la Paz
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: DOPPELMAYR

L'empresa Doppelmayr va inaugurar aquesta setmana la segona de les tres línies de transport urbà que des del març de 2013 construeix a la Paz (Bolívia). La construcció del giny compta amb el suport d'un equip de professionals de Doppelmayr Andorra.

Entre les principals responsabilitats, els enginyers i experts andorrans s'ocupen de la gestió de qualitat mediambiental i de seguretat, així com el suport tècnic de la construcció d'aquesta obra.

El director general de Doppelmayr Andorra, Julien Croses, va destacar ahir que «poder exportar el nostre know how més enllà del Principat ens permet créixer com a empresa i ens consolida».

El president bolivià, Evo Morales, va ser l'encarregat d'inaugurar dimarts passat la segona de les línies, coneguda com la Línia groga. Al maig es va inaugurar la Línia vermella i a l'octubre està previst que s'estreni la Línia verda.

El conjunt de les tres línies, amb un cost de 234,6 milions de dòlars, s'erigeix a 4.000 metres d'altitud, sent per tant el telefèric més alt de tot el món.

MÉS DE 10.000 METRES/ Les tres línies de transport per cable (monocable) sumen més de 10.000 metres al llarg de tot el recorregut, distribuïts en 2.664 metres la Línia vermella, 3.883 metres la Línia groga i 3.830 metres la Línia verda.

El temps estimat de viatge és de 10 minuts en la vermella, 16,5 minuts en la groga i 13,5 minuts en la verda. Té una capacitat de transportar 6.000 viatgers per hora (pujada i baixada) fent un total de 18.000 usuaris per hora en les 443 cabines distribuïdes en els tres corredors. L'obra ha requerit el muntatge de 77 torres i la construcció d'11 estacions.

El giny ajuda a resoldre els greus problemes de mobilitat que pateix la capital boliviana. La bona acollida que ha tingut fins al moment ha fet que el Govern hagi encarregat un avantprojecte per ampliar aquest sistema de transport per cable amb tres línies més fins a completar una xarxa metropolitana amb un total de sis corredors.

DOPPELMAYR/ Actualment Doppelmayr és líder mundial en el mercat en la construcció de telefèrics. Té plantes de producció així com sucursals distribuïdores i de serveis en més de 35 estats.

Fins a data d'avui l'empresa ha realitzat més de 14.500 sistemes de telefèrics per a clients en més de 88 països del món. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT