PUBLICITAT

Canillo acull la 'Setmana de la diversitat'

  • L'associació Africand celebra la sisena edició i tanca el primer cicle havent estat presents a les set parròquies, amb l'objectiu de fer-ne un segon obrint-se l'àmbit de la cooperació i l'empresariat
IMAR MARTÍNEZ
CANILLO

Periodic
Foto: TONY LARA

Canillo acollirà la Sisena setmana de la diversitat a Andorra promoguda per Africand, una associació nascuda l'any 2008 sense ànim de lucre que ha esdevingut el punt d'informació del continent africà al Principat. Els integrants són 15 socis i 10 col·laboradors, procedents de països de l'Àfrica però també n'hi ha d'andorrans, espanyols, francesos i portuguesos. Aquesta sisena edició se celebra a l'única parròquia que encara no havia acollit cap esdeveniment d'Africand, tancant així el primer cicle d'activitats arreu del país. A més de les setmanes de la diversitat que es fan un cop a l'any, l'associació també participa en actes culturals i lúdics del país i en l'àmbit educatiu duu a terme tallers i xerrades en els tres sistemes educatius. Entre el 23 i el 28 de setembre, es duran a terme diferents actes per promoure i donar a conèixer la cultura del continent africà.

L'acte de presentació es va fer ahir al Comú de Canillo, amb el conseller de Cultura i Esports, Àlex Mijana, i el vicepresident d'Africand, Ibrahima Niang. Mitjana es va mostrar «molt content» per poder acollir «un projecte integrador de la comunitat africana a Andorra». Niang, per la seva part, va recordar que aquesta és la sisena edició, però «hem estat a les set parròquies perquè el primer any vam fer una mostra de cinema africà a Escaldes-Engordany». A més, Niang va explicar que «de l'Àfrica subsahariana, des del Senegal fins Sud-Àfrica, som unes 50 persones que vivim a Andorra».

Els actes / En aquesta sisena edició, dimarts hi haurà una xerrada a càrrec d'Antoni Font sobre territorialitat global, dimecres es farà un taller de dansa africana i dijous un taller de percussió. Totes aquestes activitats seran gratuïtes. Divendres es farà el pica-pica solidari amb plats típics de les diferents zones del continent africà per un preu de cinc euros. Al vespre hi haurà un concert amb música també africana. El darrer acte es farà diumenge, amb un torneig de futbol a les instal·lacions de l'Escola Sant Ermengol. Segons Niang, «l'objectiu del torneig és aconseguir representació del màxim de nacionalitats que viuen a Andorrà, i fer una jornada de germanor».

Amb Canillo com a darrera parròquia que acull el projecte, des d'Africand esperen poder fer un «segon cicle» ampliant els actes i obrint-se a «l'àmbit de la cooperació i l'empresariat». Niang va afirmar que l'Àfrica «és el continent amb més possibilitats d'expansió econòmica, hi ha molt a fer, i ja hi ha empreses andorranes que s'hi han interesssat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT