PUBLICITAT

Última oportunitat per veure els gravats d'Ando Hiroshige

  • Aquest dissabte finalitza l'exposició ?Cultures Asiàtiques al CAEE'
MOTSE MALLOL
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una de les peces exposades a la mostra Cultures Asiàtiques. Foto: ÀLEX LARA

les estampes japoneses ukiyo-e : ‘pintura del món flotant' són un gènere de gravats japoneses produïts entre el segles XVIII i XX. Els temes eren escenes quotidianes i d'entreteniment, dones conegudes per la seva bellesa, lluitadors de sumo, el teatre Kabuki i també els paisatges, que es van convertir en referents artístics per als pintors impressionistes i posteriors. Aquestes estampes formen part de la mostra titulada Cultures asiàtiques. Fons del Museu de Montserrat al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany (CAEE) vuit de les quals són obra d'Ando Hiroshige (1797–1858), un dels principals exponents del paisatgisme japonès.

Aquesta exposició realitzada amb el fons del Museu de Montserrat finalitzarà demà, 20 de setembre. La mostra també fa un viatge per les cultures de l'Índia, la Xina, el Nepal, el Vietnam i Tailàndia a través de peces de qualitat notable, que cronològicament abracen del segle IV aC al XX.

De l'exposició cal destacar el bon recull d'obres on l'espectador fa un recorregut pels cànons de les diferents cultures i religiositats asiàtiques. També es pot apreciar les diferents tècniques de la diversitat artística asiàtica, com la miniociositat i el detall de, Caçador de senglar, pintura de l'Índia, o per altre banda obra de més gran format com l'escultura d'un Buda assegut, procedent de Bangkok.

Totes les obres provenen de donacions realitzades al museu de Montserrat durant les últimes tres décades. Avui i demà encara esteu a temps de poder gaudir d'aquesta mostra. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT