PUBLICITAT

La Bicicletada d'Ordino es converteix en l'acte estrella del Centre Sostenible

  • Els organitzadors de l'esdeveniment confien en la participació de 300 persones en l'edició d'aquest any
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Rossell, la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudi i el coordinador del Centre, Javi Gómez, ahir Foto: ÀLEX LARA

Els organitzadors de la Bicicletada d'Ordino, el comú de la parròquia i el Centre Andorra Sostenible del Govern d'Andorra, esperen que unes 300 persones participin en l'edició d'aquest any, que se celebrarà aquest dissabte a les 11 hores. La cònsol menor d'Ordino, Consol Naudi l'ha va definir ahir com un «petit gest pel medi ambient», mentre que el director de Medi Ambient, Marc Rossell, va assegurar que es tracta d'un dels «actes estrella» del centre Andorra Sostenible, un «acte familiar i popular on tothom va a gaudir» que s'emmarca dins del programa d'actes de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Hi haurà un recorregut amb sortida i arribada al camp de la Tanada, a la part alta d'Ordino, que passarà pel poble i anirà fins a la Cortinada per després tornar al punt de sortida; els infants faran una volta i els joves i adults en faran dues. Tothom tindrà un obsequi que no es desvetllarà fins al dia de la cursa.

Els organitzadors també van aprofitar la roda de premsa de presentació de la Bicicletada d'Ordino 2014 per recordar la importància de fer un «ús més racional del vehicle privat», optant quan sigui possible per altres mitjans, «com caminar, anar en bicicleta o fer servir el transport públic», va insistir Naudi. Per això per als responsables d'Andorra Sostenible aquest acte és perfecte per «unir mobilitat sostenible amb un espai públic i familiar».

més conscienciació / En aquest sentit Rossell va assegurar haver copsat un canvi d'actitud en la població, més enllà de dades més quantificables, com que la qualitat de l'aire a Andorra ha millorat molt en els darrers anys, segons els instruments de mesura del Departament de Medi Ambient. La població fa un ús més adequat del transport que fa uns anys i, com va apuntar Naudi, «la transformació és in crescendo, els que més absorbeixen aquesta informació és la canalla, que ens obliga a fer reciclatge», informa l'ACN.

El centre neuràlgic de l'esdeveniment serà el camp de la Tanada, on, si fa bon temps, s'esperen unes 300 persones. Des de les deu del matí es podran recollir els dorsals i a partir de les 11 hores els participants començaran a pedalar pel centre d'Ordino, fins a la Cortinada i de tornada, dues voltes per als joves i adults. L'arribada s'espera cap a les 11.45 hores, a les 12 hores se celebrarà un esmorzar sostenible amb la col·laboració de Jam Jove i a les 12.30 hores es farà un sorteig de regals entre els participants –a banda de l'obsequi del centre Andorra Sostenible per a tots els ciclistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT