PUBLICITAT

El Janer no s'ha plantejat mai fer un pàrquing al seu bosquet

  • Al col·legi no li consta un possible interès del comú per l'espai
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Grup de pares i alumnes als voltants de l'escola M. Janer de Santa Coloma, a la capital. Foto: TONY LARA

La direcció de l'escola M. Janer va indicar ahir que el Comú d'Andorra la Vella mai s'ha posat en contacte amb el col·legi amb la intenció de negociar la creació d'una zona d'aparcament en l'actual espai que ocupa el bosquet de darrera del centre i que es fa servir habitualment com a zona d'esbarjo, activitats pedagògiques, (com ara castanyada, pessebre vivent, entre d'altres) i d'instal·lació poliesportiva per als 887 alumnes actuals.

Els responsables van manifestar que la corporació de la capital «no s'ha dirigit ni interessat en cap moment pel bosquet». En el seu moment, assenyalen, van signar un conveni de col·laboració amb la institució segons el qual l'escola els hi cedia l'espai per tal que poguessin desenvolupar diferents activitats extraescolars.

Un conveni que no està ja en vigor des de fa més de dos anys.

APARCAMENT / La direcció del Janer va reconèixer que la reunió de principis de mes amb els pares va tenir moments de tensió quan alguns pares es van queixar per les noves mesures de circulació preses per la corporació durant l'entrada i sortida dels alumnes a l'escola. Segons el col·legi, es va tractar de la trobada pedagògica anual que mantenen amb les famílies a principis de setembre per explicar el funcionament i els detalls del nou curs escolar.

En aquesta ocasió la direcció va voler convidar a la reunió al Servei de Circulació perquè informés dels canvis introduïts i que tenen a veure amb la situació de caos de trànsit que es va arribar a produir el curs passat. Per pal·liar-ho, la zona compta ara amb més senyalització vertical, més passos de vianants i més restriccions al trànsit privat. Les alternatives d'estacionament habilitades es troben a la zona situada a l'aparcament de la residència del Cedre, davant del cementiri i en els diferents parquímetres existents. També hi ha l'opció d'agafar el transport públic.

Tot i l'oposició d'alguns pares, la corporació insisteix que les limitacions de l'aparcament han estat del tot necessàries pel risc evident d'accidents. Unes actuacions que compten amb el vist-i-plau de l'escola «ja que és blanc o negre perquè la zona no pot absorbir un gran volum de vehicles». La seguretat que plantegen alguns pares s'incrementarà properament quan quedi enllestit el camí escolar que s'ha projectat realitzar als voltants del centre.

POSICIÓ DEL COMÚ / Per la seva banda, la posició del comú es prou ferma. Consida que les queixes d'alguns pares són aïllades, no compartides, i que no els n'ha arribat cap de formal. La corporació va justificar les mesures per evitar que es produeixin accidents davant de l'escola. És una zona on s'hi concentren alumnes, pares, transport públic i autocars, i, per tant, deixar aparcar allà és un perill per als nens.

Les religioses de la Sagrada Família d'Urgell són presents al Principat des de l'any 1882. El nombre d'alumnes del centre s'ha anat incrementant de forma progressiva i l'any 1968-69 van passar al nou edifici de Santa Coloma, com a col·legi Janer, adoptant el nom de la seva fundadora, la mare Anna M. Janer. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT