PUBLICITAT

Retorn a l'Andorra del vinil

  • El Barri Antic de la capital organitza aquest cap de setmana la primera fira de vinils i llibres
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Presentació de la Fira de Vinilsi&Llibres d'Andorra la Vella, ahir. Foto: àlex lara

Aqualung de Jethro Tull o certes cançons i portades dels discos de The Rollings Stones –a Sticky Fingers es va canviar la portada on sortia la part davantera d'uns texans i es va substituir la cançó Sister Morphine per Let It Rock– o dels Beatles –es va eliminar la cançó The Ballad Of John And Yoko i va ser substituïda per One After 909– o «el mític Je t'aime... moi non plus de Jane Birkin», que recordava ahir el cònsol menor de la capital, Jordi Minguillón, van patir la censura espanyola i, conseqüèntment, van portar a una època daurada del vinil a Andorra durant els anys 70 i els 80.

«La gent pujava a comprar vinils, música que en aquell moment a Espanya estava prohibida i feien cua a les botigues», de fet, els vinils «van ser un fenomen com el del Duralex», va explicar el cònsol menor d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón.

Aquest cap de setmana, l'Associació de Comerciants del Centre Històric d'Andorra la Vella conjutament amb el comú de la capital han decidit recuperar aquell esperit. Per fer-ho, han organitzat la primera edició de la Fira Vinils & Llibres d'Andorra, que tindrà lloc al Barri Antic aquest 20 i 21 de setembre.

Miquel Canturri, president de l'Associació, va explicar que hi participaran una quinzena de parades, tant de comerciants com de particulars o de la biblioteca. S'hi podran trobar vinils, llibres d'Andorra, antics i nous, o les dues coses. La intenció és que no només es venguin sinó que també es pugui fer intercanvi. Fins demà encara hi ha temps per sumar-se a la iniciativa i s'hi poden apuntar tots aquells que amaguen joies als seus garatges.

Per a tots els que vulguin escoltar les seves noves adquisicions o «vulguin conèixer el so del vinil», podran provar-los en un toca disc col·locat al carrer. A més a més, la tarda de dissabte hi haurà música en viu amb el grup Taylor & son.

El president de l'associació de comerciants va explicar que organitzar aquesta fira ha estat una demanada dels propis comerciants i que respresenta «un retorn a la infantesa». Minguillón va afegir que és una bona oportunitat perquè els joves s'acostin al món del vinil.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT