PUBLICITAT

El cinema xinès arriba a Andorra amb sis films actuals

  • ?Back to 1942' o ?Aftershock són dues de les pel·lícules destacades
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
A l'esquerra, cartell del film ?Back to 1942', a la dreta ?Caught in the web Foto: EL PERIÒDIC

el film de Lei Xianhe, Wang Jing i Lei Ding, Cableway doctor (2012), basat en la història real del doctor Deng Qiandui, qui fa més de 28 anys que creua el riu de la població de Lamadi amb una tirolina – de 100 metres de llarg – per atendre els seus pacients, va ser l'encarregada d'inaugurar el cicle de cinema xinés, ahir a l'Auditori Nacional.

La resta dels cinc films d'aquest cicle especial es projectaran als Cinemes illa Carlemany a les 20 hores els dies 23, 25 i 30 de setembre i el 2 i 7 d'octubre (en versió original subtitulada en castellà). La iniciativa l'ha dut a terme el Ministeri de Cultura en motiu del 20è Aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques amb la República Popular de la Xina. Films basats en esdeveniments històrics, en la Xina actual o en la seva mitologia, que ajudaran als espectadors a acostar-se a aquest país.

Back to 1942 (2012) serà la segona pel·lícula projectada. Aquesta tracta sobre l'article publicat a la revista Time del corresponsal polític i de guerra Theodore H. White, interpretat per Adrien Brody, en què denuncia a la comunitat internacional la tràgica i inimaginable situació de fam que va causar la mort de milions de persones l'any 1942 a la província xinesa d'Henan.

El tercer film també és del 2012: Caught in the web. Ye Lanqiu, una jove administrativa, refusa cedir el seu seient en un bus públic a un senyor gran, acció que modifica el destí de la gent que n'és testimoni. En un curt lapse de set dies, les més de deu persones involucrades en aquest petit incident veuran com la seva vida s'allunya de la normalitat, fins a canviar completament en alguns casos.

El dia 30 de setembre serà el torn de la tràgica Aftershock: En una fatídica nit d'estiu del 1976, la ciutat de Tangshan pateix un fort terratrèmol de 7,8 a l'escala de Richter. Dos germans bessons queden atrapats, la mare només en pot salvar un i escull el nen. La nena, però, acaba sobrevivint. 32 anys més tard, els camins dels membres de la família es tornaran a creuar, però la filla serà capaç de perdonar la mare?

The Bullet Vanishes(2012) del director Lo Chi-leung compta amb un argument captivador i ple de suspens. L'acció se situa en una ciutat del sud de la Xina cap als anys 30, època d'aferrissats combats entre senyors de la guerra. Es produeixen una sèrie de misteriosos assassinats en una fàbrica de municions, amb la particularitat que les bales disparades a les víctimes desapareixen. Un meticulós investigador, Son Donglu, i el seu ajudant Guo Zhui, el tirador més ràpid de la ciutat, duen a terme una investigació per intentar esbrinar el misteriós malefici.

Finalment, la pel·lícula d'animació The Monkey King: The Animation Movie tancarà el cicle de cinema xinès al Principat el dia 7 d'octubre. Es tracta d'una adaptació de Viatge a l'Oest,una novel·la mitològica clàssica, de les més rellevants de la Xina, i que introduirà a l'espectador en tot el món fantàstic d'aquesta cultura. El rei Mico, el rei Drac, la Cort Celestial, l'emperador de Jade –la més alta divinitat del taoisme xinès– l'Esperit de Venus, etc.,són personatges de la mitologia xinesa que apareixen en aquest film. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT