PUBLICITAT

Tota l'oferta en el mòbil amb Andorra Go!

  • L'aplicació, d'una inversió de 80.000 euros serà gratuïta per als comerços fins el juliol del 2015
  • La voluntat dels promotors és adherit un miler de comerços a l'eina perquè sigui rendible
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les diferents pantalles que ofereix la nova aplicació que neix amb la intenció de promoure tota l'oferta turística del país Foto: EL PERIÒDIC

Andorra Telecom i Andorra Turisme van presentar ahir l'aplicació per a mòbils Andorra go! per promoure l'oferta comercial als turistes amb el suport i el desenvolupament de les noves tecnologies. L'eina es podrà descarregar a finals d'octubre i se'n farà el llançament durant la celebració de l'Andorra Shopping Festival al novembre. El desenvolupament de l'aplicació sota el paraigua de la iniciativa Actua, «significa una inversió de 80.000 euros que desemborsen a parts iguals Andorra Telecom i Andorra Turisme», va explicar Betim Budzaku, director de l'agència de promoció turística.

Fins al juliol de l'any que ve es farà una prova pilot que oferirà l'oportunitat als comerços de provar els avantatges que els ofereix l'aplicació de manera gratuïta. A partir d'aleshores, com va explicar el director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, s'aplicaran tarifes en funció de les ofertes i promocions que els comerciants vulguin fer arribar als turistes. Nadal va argumentar que «dependrà de la presència del comerciant a l'aparador virtual i l'ús que faci de l'aplicació», i va afegir que «buscarem un model de negoci equilibrat que segurament inclourà variables», referint-se al volum d'ofertes que vulguin promocionar els comerciants.

L'objectiu dels promotors, Andorra Telecom i Andorra Turisme, és arribar a un miler de comerços adherits en aquest període de prova. Actualment, 346 establiments ja s'han adherit a l'aplicació que en aquesta primera fase, dóna informació de les places disponibles als aparcaments en temps real, localitza i permet la visita virtual dels establiments comercials, notifica ofertes i envia cupons per bescanviar-les als comerços.

A partir de finals d'octubre els webs d'Andorra Turisme del país començaran a fer difusió de l'aplicació Andorra go! perquè els visitants la comencin a descarregar. El llançament oficial, però, es produirà al novembre coincidint amb al celebració de l'Andorra Shopping Festival. L'objectiu de l'aplicació, com va explicar el secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, és «donar informació als visitants». Per això, l'aplicació aglutina la informació dels comerços i propostes del país que ja estaven disponibles als webs d'Andorra Turisme i les aplicacions ja existents. Les primeres funcions són la localització exacta dels comerços i la comunicació directa amb els consumidors perquè els usuaris hi podran cercar productes per marques o rebre descomptes vinculats, per ara, amb les campanyes concretes que es posin en marxa des d'Andorra Turisme. Quan es comprovi l'ús que es fa de l'eina i quins són els serveis que tenen més demanda, es podria incorporar la gestió de reserves per a hotels o activitats, tiquets d'autobús, serveis basats en les preferències de cada usuari o la planificació del viatge.

Missé va explicar també que la posada en marxa de l'aplicació respon «a la voluntat d'incorporar el coneixement i el desenvolupament del sector de les noves tecnologies als sectors d'activitat tradicionals, com és el comerç, per millorar-los gràcies a aquest cercle virtual»



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT