PUBLICITAT

Comença la selecció de personal per la temporada d'hivern

  • Els interessats podran presentar la butlleta d'inscripció fins a final de mes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els assistents a la sessió informativa omplint les butlletes d'inscripció, ahir Foto: ÀLEX LARA

Prop de 200 persones van assistir ahir a la sessió informativa pública celebrada al Centre de Formació Professional d'Aixovall sobre les possibilitats de treball a les pistes d'esquí per la temporada d'hivern que entra. El Servei d'Ocupació, l'Àrea de Formació Continuada, Ocupacional i de Reconeixement de l'Experiència professional, i Ski Andorra, van iniciar, així, el procés de selecció de treballadors per cobrir vacants. Andorra té una superfície esquiable de 300 quilòmetres de pistes entre Grandvalira, Vall-nord, Camp de Neu de la Rabassa i el Parador Canaro.

Els interessats en treballar en alguna estació d'esquí van tenir l'oportunitat de lliurar una butlleta d'inscripció indicant l'estació preferida, el lloc de treball desitjat, el nivell d'esquí i la disponibilitat horària i d'incorporació. Dels 200 assistents, 110 van presentar ahir mateix les dades i, per tant, estan ja inscrites en el procés. La resta de canidats poden presentar les butlletes fins a final de mes.

Els perfils / Hi ha tres perfils de treballadors que se sol·liciten. En primer lloc, personal de caixes, atenció al client i central de reserves. Això implica la venda de forfets, productes i serveis i la informació i acompanyament als clients. El segon perfil de personal que es busca és personal d'explotació com a auxiliar de remuntador i aparcaments, desenvolupant tasques de suport al conductor principal i control de forfets entre d'altres. Per últim, el tercer perfil demandat és el referent a la restauració: cambrers, cuiners, ajudants de cuina i renta plats.

Les condicions / Les jornades seran de 40 hores setmanals, amb un horari genèric entre les 8 i les 17.30 hores. Tots els treballadors disposaran de transport gratuït des d'Andorra la Vella per arribar fins les diferents estacions. Es treballarà de dilluns a diumenge, amb un o dos dies de descans setmanals segons el lloc, però la jornada serà normal en dies festius de calendari, tot i que seran retribuïts o recuperables. Per últim, el salari base s'ha establer per la Classificació Salarial d'Immigració. Així, els Agents d'Explotació tindran un salari base de 1.071 euros, les caixes de 1.033 i els cambrers de 1.066. Les estacions d'esquí s'han compromès a entrevistar tots els candidats i donaran resposta del procés de selecció. En funció del nombre de seleccionats, s'organitzaran cursos específics per cada perfil de treballador. 

INTERÈS PEL PROJECTE DE LA PISTA D'ESQUÍ DE BARCELONA

El projecte per edificar una pista d'esquí interior a la Zona Franca de Barcelona podria tirar endavant. L'empresa interessada en fer realitat la iniciativa, Snowworld, disposa d'un projecte molt avançat i compta amb el suport de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i de CIU i el PP, però la resta de partits polítics presents a l'Ajuntament de Barcelona s'hi han mostrat, de moment, en contra.

Segons va informar el responsable econòmic d'Snowworl, Sven Kallen, entre un 40 i 50% dels recursos necessaris serien propis, gràcies a un consorci de l'empresa i diferents grups estratègics. Segons Kallen, compten amb l'interès de diferents grups d'Andorra i estacions d'esquí que ho veuen com una «oportunitat única».

La instal·lació constaria d'una pista d'esquí de 300 metres de llargada i 50 d'amplada, dues pistes de gel, una per practicar curling, botigues i establiments de restauració a més d'un hotel amb 200 habitacions. A més, segons els promotors de la iniciativa, s'utilitzaria el fred de la Central de Gas Liquat del Port de Barcelona, el que evitaria emetre CO2 a l'atmosfera. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT