PUBLICITAT

La Massana acull la Xarxa pirinenca d'espais protegits

  • Una trentena d'experts analitzen reptes per conservar el medi
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Una trentena de representants dels parcs naturals dels Pirineus es van reunir ahir a la Massana, amb l'objectiu de planificar estratègies conjuntes en base a les problemàtiques comunes. La xarxa va néixer justament amb l'objectiu de connectar els diferents espais naturals i compartir experiències per millorar-ne la gestió.

La trobada va ser presidida pel cònsol major, David Baró, que va afirmar que «tot i que pertanyem a diferents països, les muntanyes no coneixen fronteres». Baró va afegir que «per això, reunir-nos per tractar temes al voltant dels nostres espais protegits no deixa de ser una forma natural i lògica de relació».

El cònsol massanenc va concloure que «compartir les nostres inquietuds i posar en comú els nostres coneixements per a una millor gestió, és una bona cosa».

La consellera de Medi Ambient, Jael Pozo, va remarcar la importància de «compartir protocols de treball per poder tirar endavant una gestió més eficaç». Al llarg del matí es van fer diverses taules de treball per tractar sobre la biodiversitat, el turisme sostenible i el medi ambient. Els participants a la trobada van celebrar una reunió plenària per posar en comú els diferents temes tractats per extraure'n conclusions. La jornada va cloure als volts de dos quarts de cinc de la tarda.

El massís dels Pirineus compta amb nombrosos parcs naturals, reserves i zones protegides, a banda i banda de les fronteres, en territori espanyol, francès o andorrà. Entre aquests espais hi figuren, en territori andorrà, el Parc Natural de Sorteny, el Parc Natural del Comapedrosa, i la Vall del Madriu-Pedrafita-Claror. Alguns dels espais més emblemàtics del massís també es troben molt a prop d'Andorra, com ara el Parc Natural del Cadí-Moixeró, o el Parc Natural de l'Alt Pirineu, o el Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT