PUBLICITAT

El centre comercial River organitza una fira de productes portuguesos

  • ?Sabor de Portugal' es pot degustar fins el 12 d'octubre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El secretari d'Estat d'Alimentació i Investigació agroalimentària, Nuno Brito de Vieira, inaugura la mostra, ahir Foto: ÀLEX LARA

Ahir, el centre comercial River va donar el tret de sortida a la segona fira de productes Sabor de Portugal. Aquesta segona edició de la campanya de promoció, degustació i comercialització de productes portuguesos que s'allargarà fins el proper 12 d'octubre es fa amb el suport del Govern portuguès i està cofinançada pels fons FEDER de la Unió Europea. Per això, els clients del centre comercial podran descobrir els productes de consum habituals a les llars portugueses a preus molt competitius. A la presentació de la campanya hi va assistir el secretari d'Estat d'Alimentació i Investigació agroalimentària de Portugal, Nuno Brito de Vieira, el cònsol general de Portugal a Barcelona, Paulo Teles da Gama, el president del Consell d'Administració de Portugal Foods, Amandio Santos i el cònsol honorari de Portugal a Andorra, José Manuel da Silva. En la presentació de la campanya els assistents van explicar que Portugal Foods és una associació formada per empreses privades i públiques, entitats científiques i tecnològiques, nacionals i regionals, que representen el sector agroalimentari portuguès. La seva missió és la de reforçar la competitivitat de les empreses agroalimentàries a través de la millora del seu nivell tecnològic, promovent la producció, la transferència, aplicació i valoració del coneixement orientat a la innovació, així com promoure la internacionalització de les empreses a través de la capacitació, identificació i captació d'oportunitats. La mostra també compta amb la participació de l'Agència per a la inversió i el comerç exterior de Portugal (AICEP), una entitat pública dedicada al desenvolupament de la competència empresarial per contribuir a la globalització de l'economia portuguesa, i del Grup Mercacenter propietari de nou supermercats a Andorra, HiperPas al Pas de la Casa, River centre comercial i els supermercats ECO a Encamp i Andorra la Vella.

Visita al ministre Saboya/ El secretari d'Estat per a l'Alimentació i la Investigació agroalimentària de Portugal, Nuno Brito de Vieira, es va renunir dilluns passat amb el minister d'Exteriors, Gilbert Saboya per tractar les possibilitats de cooperació en matèria econòmica entre Andorra i Portugal, en aquest cas centrant-se en el sector primari. Concretament, tots dos representants es van emplaçar a participar conjuntament en actes de promoció dels productes agroalimentaris a futures fires i actes gastronòmics. De fet, Brito es va reunir també amb tècnics dels departaments de Salut i d'Agricultura per explicar l'estratègia d'internacionalització i obertura cap a mercats no comunitaris. Aquestes trobades permeten fer conèixer la situació del sector agroalimentari a Andorra i a Portugal i d'identificar les bonespràctiques de cada país. El secretari d'Estat per la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, també es va reunir amb Brito, amb el qual va tractar l'aprofitament de l'experiència de Portugal en l'àmbit agroalimentari i turístic. Tots dos secretaris d'Estat ja van mantenir una primera presa de contacte en el marc de la missió econòmica andorrana a Portugal celebrada el passat mes de maig. Durant els darrers mesos Andorra ha fet accions per fomentar les oportunitats de cooperació en matèria econòmica amb altres països, com va ver el cas d'aquesta jornada d'oportunitats econòmiques Andorra – Portugal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT