PUBLICITAT

De la casualitat a la felicitat

  • TEDx Andorra organitza per sisena vegada una jornada de conferències amb 18 ponents
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pampliega i Gallardo a la roda de premsa d'ahir a l'edifici Crèdit Centre, ahir Foto: ÀLEX LARA

El moviment TEDx vol consolidar-se a Andorra. Ja fa tres anys que es fan les jornades de ponències al voltant d'un tema comú. El 4 d'octubre se celebrarà la sisena edició d'aquests actes al vestíbul del Consell General i comptarà amb 18 ponents que presentaran les seves xerrades aportant els seus punts de vista, idees, experiències i reflexions. En aquesta ocasió, el tema que centrarà l'acte del TEDxAndorralaVella és la serendipitat, i les conferències seran des de les 10 fins les 17 hores, cadascuna amb una durada d'entre 6 i 18 minuts. Des de l'organització consideren que fent-les curtes «seran ponències directes, sintètiques i dinàmiques». Crèdit Andorrà, un cop més, serà patrocinador de l'acte. La directora del gabinet de comunicació corporativa de l'entitat bancària, Elena Pampliega, va assegurar durant la roda de premsa d'ahir que «cada any volem fer un pas més i aquest any hem avançant tecnològicament» La jornada es podrà seguir tota a temps real a través d'internet amb el sistema d'streaming i les xarxes socials agafaran més pes amb la difusió de l'esdeveniment durant el seu transcurs. A més, s'han dissenyat i millorat les aplicacions que permetran l'accés als continguts des dels diferents dispositius mòbils, ja sigui en versió iOS, Android o qualsevol altre Smartphone.

Pampliega, va assegurar que «dels 18 ponents d'aquesta sisena edició, set són andorrans i aquesta participació ens satisfà molt». Tot i que a hores d'ara només n'hi ha 16 de confirmats, l'organització no dubta en què s'afegiran dos més.

‘Serendipitat' / Quan es parla de serendipitat, un dels referents que ajuden a entendre el concepte és la pel·lícula Serendipity, de Peter Cheslom, on la parella formada per John Cusack i Kate Beckinsale deixen en mans del destí la seva relació i esperen que les casualitats de la vida els torni a ajuntar. Per Felip Gallardo, coordinador del TEDxAndorralaVella, la serendipitat són les «petites accions, a priori inconnexes entre elles, que s'acaben trobant i et porten a la felicitat». És un concepte complex sobre el qual els ponents hauran de fer girar les seves conferències.

Els ponents / Gallardo va incidir en la importància de tots els ponents, sense voler destacar-ne cap cas concret. No es busca un perfil concret. De fet, quatre dels ponents van ser escollits entre els 17 participants del primer speakmob que s'hagi celebrat mai, un acte a l'estil dels speak corners del High Park de Londres que va organitzar TEDxAndorralaVella al mes de maig. Advocats, emprenedors o psicòlegs entre d'altres explicaran les seves experiències.

Les inscripcions es poden a través de la pàgina web de l'organització i les places són limitades a 150 persones. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT