PUBLICITAT

Ull-nu surt dels Pirineus i inclou Barcelona, Bilbao i Montpeller

  • En dos anys el festival ha doblat la participació i els espectadors i aquesta edició vol arribar al miler d'assistents
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El conseller de Joventut de la capital, Marc Pons, i el director del Festival Ull-Nu, Hèctor Mas, ahir. Foto: ANA/ A.R

el Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull-nu, deixa de ser exclusiu del territori pirinenc i s'amplia «arribant a Barcelona, Biblao i Montpeller», tal i com va explicar ahir el seu director, Hèctor Mas. En aquesta tercera edició, doncs, s'acceptaran obres realitzades per joves vinguts d'Andorra, Catalunya, Aragó, el País Basc, Navarra, el Llenguadoc-Rosselló, Migdia - Pirineus i l'Aquitània. L'objectiu és «professionalitzar» el festival, «aconseguir més qualitat» i projectar menys obres per categoria, però «que tinguin una qualitat superior». Així doncs, Ull-nu vol convertir-se en la referència per donar conèixer «el millor que s'està fent als Pirineus i als altres territoris que participen en matèria de creació audiovisual».

L'alta novetat a destacar és el canvi de dates. Aquesta edició se celebrarà els dies 27 i 28 de febrer de 2015, unes dates que l'organització creu que «ens poden afavorir per captar més públic jove de fora, ja que estarem en temporada d'esquí, i per tant, ja hi ha un públic potencial al Principat».

A banda d'aquests canvis, Ull-nu també s'ha marcat com a objectiu ser un festival «més sostenible» i arribar a tots els públics, va explicar Mas. Per aquest motiu, s'organitzaran activitats, xerrades i tallers audiovisuals paral·lels a les projeccions. El festival també té nova imatge, amb un disseny en moviment d'Irene Clua i Sofia Ortun i l'eslògan «Comparteix la teva visió original».

Els joves realitzadors, d'edats compreses entre els 16 i 35 anys, tenen temps des d'avui fins al 14 de desembre per presentar les seves videocreacions en les categories següents: Ficció, animació, documental, videoclip, publicitat, videoart/experimental i temàtica esportiva. Els menors d'edat competiran també en les categories generals. El premi serà de 800 euros al millor treball de cada una de les categories,

CONSOLIDACIÓ/El conseller de Joventut del Comú d'Andorra la Vella – impulsor i organitzador de la iniciativa–, Marc Pons, va presentar el balanç de les dues primeres edicions, mostrant que de la primera a la segona, Ull-nu gairebé va duplicar les seves xifres. Pel que fa a les inscripcions, passant de 60 a 99, i els espectadors van augmentar de 500 a 700 l'any passat. També es va incrementar la dotació dels premis (de 2.000 a 7.000 euros) i la presència en els mitjans de comunicació nacionals i internacionals.

Per tot això, i tenint en compte l'ampliació del territori, «si fem una extrapolació aquest any arribarem al centenar d'inscrits i al miler d'espectadors», va afirmar Pons.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT