PUBLICITAT

Més canals de televisió francesa a la fibra òptica

  • L'STA treballa per incloure en un paquet l'oferta oberta de TDT en francès al preu molt assequible de tres euros mensuals
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

El Servei de Telecomunicacions d'Andorra (STA), està estudiant un nou paquet de televisió per fibra òptica per donar servei als teleespectadors que volen rebre més continguts en francès. Es tracta d'incloure a la fibra un paquet de canals oberts de televisió terrestre digital (TDT) que es comercialitzaria a un preu molt assequible, d'aproximadament tres euros mensuals. El director de l'STA, Jordi Nadal, va explicar ahir que «el tema de la televisió és delicat perquè el cost de posar un canal a la TDT és 20 vegades superior al cost de posar un canal a la fibra òptica. O sigui que posar 10 nous canals francesos a la fibra és el mateix que fer-ne arribar un per TDT».

Nadal va argumentar que «estem pensant en desenvolupar la TDT per incloure més canals de televisió francesa perquè els televidents francesos bé mereixen tenir un contingut d'alta qualitat com l'espanyol, però aquest contingut és impossible d'oferir perquè els drets d'imatge el bloquegen», referint-se a Canal plus. I va afegir que «el succedani en el que estem treballant és agafar un paquet de canals oberts i posar-lo a la fibra». Com que els continguts seran gratuïts, Nadal va matisar que «som conscients que la gent que no vol veure la televisió espanyola no voldrà pagar l'oferta que tenim del Canal plus espanyol, amb raó. Per tant, estem treballant en un altre paquet més barat per aquest contingut que no és un contingut premium».

un servei accessible / Nadal va explicar que «creiem que hi ha gent que ho agrairà, però d'altra lamentarà igualment no poder accedir al contingut premium que oferim amb el Canal plus espanyol». I és que segons el director de l'operador de telecomunicacions públic, «el que passa és que la tendència actual és la televisió de pagament. Els continguts que la gent vol veure com el futbol i altres esports –a França passa el mateix amb el rugbi– estan a les plataformes de pagament. I el contingut obert tendirà a desaparèixer perquè també hi ha molts canals que no s'aguanten». No obstant això, va puntualitzar que des de l'STA no es descarta la difusió de la TDT. «No volem fer un súper negoci amb això, perquè al final es tracta de compensar la poca oferta que tenim en francès. Però, pensem que per tres euros al mes podem incloure a la fibra una barbaritat de canals francesos», va argumentar Nadal. I va afegir que «estem parlant d'aquesta magnitud perquè molts teleespectadors francesos volen el contingut premium en francès i de moment és molt difícil desbloquejar-lo».

fibra a bon preu / En quant al preu dels paquets de fibra òptica que comercialitza actualment l'operador nacional, Nadal va insistir en que «no som cars, perquè la qualitat del servei que oferim també és molt alta». I va continuar defensant –en comparació als preus que ofereixen els operadors francesos que són els més barats del nostre entorn–, que «a França hi ha operadors que t'ofereixen molt preu, però tampoc et garanteixen el servei segons on visquis. Els operadors francesos van a volum i nosaltres no ho podem fer».

Si en serveis de fibra òptica, Andorra no queda tan mal posicionada en comparació amb el país veí, en canvi en telefonia mòbil és molt diferent. «França és el mercat més agressiu d'Europa i també el més barat», va reconèixer Nadal. I va continuar explicant que «els competidors són propis competidors francesos i el Govern francès els va ajudar molt».

Amb tot, el director de l'STA es va mostrar escèptic de cara al futur d'alguns dels operadors més competitius, tant en fibra com en telefonia mòbil i va explicar que «s'està qüestionant la viabilitat d'algun operador i hi haurà fusions perquè els ingressos són baixos en relació als costos». Nadal va concloure que «tenim la mala sort de tenir per veí el país més competitiu en telefonia. Per això intentem donar el millor servei possible al millor preu possible». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT