PUBLICITAT

El nombre d'assalariats augmenta un 0,4% al juny

  • El salari mitjà creix un 1,4% i se situa en els 2.006 euros
EL PERIÒDICbr>ESCALDES ENGORDANY
Periodic
Treballadors del sector de l'agricultura recullen tabac. Foto: TONY LARA

El nombre total d'assalariats al juny va ser de 33.750 persones, el que suposa un augment del 0,4% respecte al mateix mes de l'any anterior, en què se'n van registrar 33.626. Així es desprèn de les dades fetes públiques ahir pel Departament d'Estadística, en una nota en què també destacaven que la mitjana d'assalariats d'acord amb les dades dels últims dotze mesos és de 35.055, amb variacions negatives del 0,5% respecte les dades dels últims dotze mesos del període anterior.

Per sectors, el de la construcció manté una variació a la baixa tot i que menor respecte els mesos anteriors. Estadística també assenyala la variació anual negativa dels sectors agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb el 13,1%; llars que ocupen personal domèstic, amb el 3,1% i hoteleria, amb el 2,9%. En canvi, presenten augments significatius del nombre d'assalariats els sectors activitats immobiliàries i serveis empresarials, amb un 5,6%; el sistema financer, amb un 4%; i les activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials, amb un 3,4%.

MÉS massa salarial / Pel que fa a la massa salarial, el total del mes va ser de 67,7 milions d'euros, de manera que la variació és positiva (1,8%) respecte al juny de l'any anterior.

D'altra banda, el salari mitjà total és de 2.006,08 euros per a aquest mes amb una variació positiva de l'1,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta augment és conseqüència, principalment, de la variació positiva de tres sectors: sistema financer; agricultura i ramaderia; i llars que ocupen personal domèstic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT