PUBLICITAT

La quarta edició de la ?Gimkna't a 7 bandes' obre les inscripcions

  • Es recuperen les vuit proves i el límit de 200 participants
IMAR MARTÍNEZ
LA MASSANA

Periodic
La consellera d'Educació, Joventut i Esports de la Massana, Natàlia Cusnir a la roda de premsa, ahir Foto:TONY LARA

Les inscripcions per la quarta edició de la Gimkna't a 7 bandes ja estan obertes. Així ho va anunciar ahir la consellera d'Educació, Joventut i Esports de La Massana, Natàlia Cusnir. L'activitat està organitzada conjuntament per les set parròquies i el Govern. Aquest any el títol i motiu de la gimcana és Viatjant en el temps, però cap dels organitzadors va voler donar pistes de com seran les proves. L'acte se celebrarà els proper dissabte 4 d'octubre.

Cusnir va recordar que es busca conscienciar als joves, per exemple, «de la utilitat i facilitats que ofereix el transport públic» o el bon ús que es pot fer de les xarxes socials, «que estaran molt presents durant tota la gimcana». A més, la consellera d'Educació, Joventut i Esports va afirmar que «és un joc, òbviament, però té amagada una vessant educativa que és el que volem potenciar». Per Cusnir, el més important és «la cohesió que es fa entre els equips de forma interparroquial».

Places limitades / Exceptuant la primera edició, la resta han comptat amb 200 places cobertes amb 50 grups de quatre persones. Les inscripcions es poden fer fins al dia 3 d'octubre, però cal tenir en compte que són limitades i es tancaran un cop s'arribi als 200 participants. Hi haurà dues categories de participació: per una part els joves d'entre 12 i 15 anys, per l'altra els que tinguin entre 16 i 20. Els participants tindran des de les 9 fins les 19 hores per superar les activitats distribuïdes pel Principat. A més, entre prova i prova tindran la possibilitat de resoldre un enigma que donarà una puntuació extra. Les butlletes es poden fer arribar a qualsevol Punt Jove del país, a més del Departament de Joventut i Voluntariat del Govern. El preu de la inscripció és de 4 euros per persona si s'és titular del Carnet Jove, o de 7 euros si no se'n és.

Tornen les 8 proves / L'any passat es va decidir reduir el número de proves per qüestions de temps, però els joves van demanar recuperar les 8 proves originals, una per cada comú i una pel Govern. Els organitzadors s'havien plantejat ampliar les places, però «tenint en compte que cada prova no pot durar més de 10 minuts pel temps del que disposem, ara per ara no podem ampliar el número de participants».

Els premis / La primera guanyadora de la iniciativa va ser Astrid Sinfreu, una jova resident a la Massana de 19 anys que va guanyar el concurs del cartell que il·lustra aquesta quarta edició, i que va rebre una recompensa en metàl·lic.

Pel que fa als participants de la gimcana, en la categoria d'entre 12 i 15 anys els guanyadors s'enduran quatre entrades a Caldea i material esportiu per cada membre del grup. El premi gros són les quatre entrades a Port Aventura amb nit d'hotel inclosa per als guanyadors de la categoria de joves d'entre 16 i 20 anys. Els segons classificats d'aquesta categoria rebran un forfet de temporada d'hivern a Vallnord per cada participant. Abonaments d'estiu per la piscina de la Mola, entrades pel cinema, pel Palau de Gel i pel Centre Esportiu del Serradells completen el llistat de premis per la resta de guanyadors de cada categoria. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT