PUBLICITAT

El festival 'Heroes of Tomorrow' porta grups del Primavera Sound

  • El Carnet Jove tanca la celebració dels 25 anys amb un cicle de concerts
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els sis grups que actuaran al festival ?Heroes of Tomorrow'. Foto: EL PERIÒDIC

Aquest any el Principat amplia la seva oferta musical gràcies al cicle de concerts organitzat pel Carnet Jove en motiu del seu 25è aniversari. El títol escollit és el de Heroes of Tomorrow, perquè la majoria dels grups «estan integrats per joves» i, a banda de Joan Colomo, que presentarà el seu nou disc La fília i la fòbia, «es tracta de bandes emergents, no comercials i poc conegudes», va explicar l'organitzador Jonathan Fernández. Parlem dels grups CONTRA, Barbott, The Last 3 Lines, Deco Pilot i Santa Rita, per tant, de bandes que ja han actuat en escenaris de renom, com és el Primavera Sound Barcelona.

Fernández va explicar que s'ha escollit el format d'un festival de música perquè «antigament el Carnet Jove organitzava concerts». Un festival que pretén apropar als joves del país «a bandes amb una trajectòria reconeguda (algunes d'elles amb algun integrant andorrà), i d'altres emergents que en els darrers mesos han rebut una valoració molt positiva per part de la crítica».

Els concerts se celebraran al Temple Bar i a La Fada Ignorant a partir de les 12 de la nit i l'entrada és lliure per a tots els assistents majors de 18 anys. Els titulars del Carnet Jove, a més a més, tindran descomptes a les sales on es fan els concerts i menús especials a les Tavernes temàtiques (Taverna Forest i Taverna pa amb tomàquet) que complementaran l'oferta. Aquests s'anunciaran tant al web com a les xarxes socials del Carnet Jove Andorra.

LES APOSTES/ Els concerts tindran lloc del 3 d'octubre al 14 de novembre. El 3 d'octubre serà el torn de CONTRA, al Temple Bar. CONTRA és una banda de música indie-rock formada, a Barcelona el 2012, per Albert Peiró, Oscar Cap, Guilli Cap i Martí Verdú. Han estat guanyadors del Besmina Festival, el Easy Music Festival i el Wolfest. A Aquests premis se li afegeix Hard Rock Rising,

El 17 d'octubre actuaran al mateix Temple Bar, Barbott – el grup en el que «tots porten barba» – Són el Guillem Sala, el Martí Rosselló, el Marc Bertran, l'Albert Allisis i l'Adrià mulet. Han tocat en sales com Razzmatazz, Apol·lo, Sidecar, Hard Rock Cafè Barcelona i en festivals com el Primavera Sound, el SOS4.8 o Sonorama. El seu primer EP (extended play ) titulat Margarita va ser qualificat a la revista MondoSonoro com el 3r millor EP de Catalunya.

Un altra de les bandes que ja ha tocat en el reputat primavera Sound, i que serà al Temple Bar el 24 d'octubre, és The Last 3 Lines. Des de Barcelona i amb una de les carreres més peculiars i sorprenents del rock, aquest grup «ja va demostrar la seva habilitat per interpretar el garatge i la psicodèlica amb el seu primer treball. No contents amb això, han volgut abraçar nous estils disc a disc».

I des de Liverpool, Deco Pilot el 31 d'octubre, també al Temple. Una banda britànica d'origen, però internacional per la seva formació. Està integrada per dos hispanomexicans un baixista suec i Pol Galadies, bateria català recentment incorporat. Deco Pilot és un projecte independent de Rock Pop alternatiu inspirat pel renaixement del synth/pop a finals de la dècada del 2000 i influenciats per bandes com The Killers, The Bravery, U2 i Zoé.

El dia 7 de novembre serà el torn de les dones de Santa Rita. Elles mateixes es defineixen com una banda de rock que ens recordarà als 90's, a un road trip inesperat, a una clatellada de la teva germana gran, a una foguera a la muntanya, a un bany nocturn al mar, a un radiocasset... per exemple. Els seus concerts al Primavera Sound o juntament amb Juliette Lewis han estat els seu certificat de garantia.

I per acabar, potser el més conegut de tots, Joan Colomo, el 14 de novembre a la Fada Ignorant. Joan Colomo és un músic i cantautor català que ha format part de diferents bandes i va debutar en solitari el 2009 amb el disc Contra todo pronostico el qual el van seguir en poc més de dos anys, els volums 1 i 2 de Producto Interior Bruto, amb el que va aconseguir bones crítiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT