PUBLICITAT

Les joves artistes del país, protagonistes dels premis Sergi Mas

  • Encamp inaugura la VI mostra d'arts plàstiques
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Les guanyadores del premi Sergi Mas, ahir. Foto: TONY LARA

En el món de l'art andorrà creixen noves veus femenines amb molt talent. Aquest any s'han endut el premi Sergi Mas cinc noies amb obres tan creatives com l'escultura de Sílvia Guillem La casa de les paraules.

En aquesta edició, s'hi van presentar un total de 12 obres – un dibuix, tres pintures, tres escultures, un gravat, una obra de videoart i tres fotografies – i ahir va tenir lloc l'acte d'entrega dels premis, presidit per la ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, i pel cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, que van homenatjar els guanyadors d'aquesta edició: en la categoria de 16 a 22 anys, els guanyadors van ser Itziar Badenas (Escultura) amb l'obra Insídia, Emma Regada (Videoart) amb Sinestèsia i Nora Amat (Pintura) amb Transparències. Les tres guanyadores d'aquesta categoria van rebre una beca per valor de 1.000 euros.

Guillem va ser la premiada en la categoria de 23 a 29 anys, en la modalitat d'escultura, i Irene Clua (Fotografia) amb l'obra A la deriva. Totes dues guanyadores van rebre una beca per valor de 500 euros.

L'humanista i artista Sergi Mas és el padrí dels premis d'arts plàstiques per a joves que se celebren al Principat bianualment i que porten el seu nom. Amb totes les obres presentades, posteriorment es realitza una mostra itinerant per totes les parròquies i que dóna la oportunitat als nous talents de donar-se a conèixer; aquesta ja és la seva sisena edició. El jurat va ser format per Alfons Valdés, Roger Mas, Agustí Pifarré, Josep- Maria Ubach, Montserrat Coma i Marc Jover. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT