PUBLICITAT

La Jonca omple l'Auditori amb el concert de Meritxell

  • El concert va ser conduït per la batuta de Gerard Claret, director de l'ONCA
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
La jove orquestra de l'ONCA dirigida per Gerard Claret, ahir. Foto: TONY LARA

Una quarantena de músics de corda, vent i percussió van participar ahir diumenge en el concert tradicional de Meritxell amb la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (Jonca), gestionada pel Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. Davant d'un Auditori Nacional pràcticament ple, la formació va interpretar el programa De la vella Europa al Nou Món centrat en la música d'arrel popular europea i americana del Romanticisme i del segle XX. El concert va ser conduït per la batuta del director artístic de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), Gerard Claret, que va ser rellevada en les darreres peces, per la batuta del director convidat Albert Gumí. El programa va començar amb la dansa del violí folk Fiddle dance de Fletcher i la cançó bressol tribal d'Índia A Chippewa Lullaby de Busch. A continuació els músics van tocar dues melodies tradicionals sueques de Svendsen, la Serenata per a cordes de Washburn, Promenade d'Albert Gumí i Escenes de Matra de Kodaly.

L'ocasió va servir també com a estrena del contrabaixista en formació, Blai Gumí, que s'incorpora per primer cop a la Jonca i que va actuar com a solista en l'obra Souvenir d'Hongria, de Gumí. Després de Prelude and March de Gershwin i les danses cubanes Invitación i Tu sonrisa de Cervantes, el concert va acabar amb un caràcter festiu. La Jonca va estrenar l'obra de Gumí Mamboy! centrada en danses i contradanses llatines.

La Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra va néixer el setembre del 2001. Igual que l'ONCA, és gestionada per la Fundació formada pel Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, que en són els patrons.

La Jonca està integrada per joves músics entusiastes i és una plataforma de llançament de nous artistes, ja que una bona part dels seus integrants passen a formar part després de l'ONCA i del grup Solistes de la Jonca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT