PUBLICITAT

Sant Julià obre la polèmica d'obrir els comerços demà a la tarda

  • Naudi afirma que obriran les grans superfícies i Benet diu que no està permès
  • El Govern va donar la excepció als negocis de dins de la Vila Medieval
PEPA GALLEGO
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Grups d'animació amenitzen el trajecte de la Vila Medieval amb música i malabars, ahir. Foto: P. G.

El Comú de Sant Julià de Lòria va obrir ahir de nou la polèmica sobre el decret del tancament dels comerços determinats diumenges per la tarda. Amb la inauguració de la Vila Medieval, Enric Naudi, conseller de Turisme i Comerç de Sant Julià, va explicar que les grans superfícies de la parròquia obriran demà a la tarda perquè són patrocinadors de la fira medieval i perquè també hi participen. Una hora i mitja més tard, el ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, com a conseqüència de les declaracions de Naudi, va convocar una roda de premsa urgent per informar que el que s'havia acordat en el Consell de Ministres del passat dimecres, era l'autorització d'obertura únicament per als comerços que es troben dins del recinte o mapa que el mateix comú de Sant Julià va fer de la Vila Medieval.

Segons el que va manifestar el ministre de Turisme, les grans superfícies de River, Sant Eloi i Punt de Trobada, ubicades a la parròquia de Sant Julià, no podran obrir les seves portes demà a la tarda per prohibició del decret. El circuit de la Vila Medieval de Sant Julià, que comença per la Plaça Major, continua per la de la Germandat i fins la dels Lauredians no s'estén fins els afores del nucli urbà. Per tant aquestes grans superfícies comercials no tenen autorització de l'Executiu per obrir demà a la tarda. Benet va explicar que des del Govern s'havien posat en contacte ahir mateix amb els responsables d'aquestes grans superfícies i els havien informat d'aquest fet, per la qual cosa els van dir que no obririen.

El conseller de Turisme, per contra, va dir que aquestes grans superfícies estan incloses amb l'autorització formulada pel Govern, perquè al seu entendre, participen en la Vila Medieval, no només per ser part del patrocini, sinó perquè a més també s'engalanen amb motius de l'època: "Els mateixos treballadors es vesteixen i també participen amb parades a la vila", va explicar Naudi.

RESPECTAR UNA TRADICIÓ
Benet va puntualitzar que des de l'Executiu s'havia donat aquesta excepcionalitat per respectar una tradició, com és la Vila Medieval de Sant Julià, però tot el que queda fora de l'espai marcat pel mateix comú està subjecte al decret de tancament dels comerços els diumenges per la tarda.

El ministre de Turisme i Comerç va manifestar que les declaracions efectuades pel conseller lauredià no les interpretava com una provocació, sinó com "un oblit". Per aquest motiu, des de l'Executiu es preveu que demà per la tarda "imperi el seny", va dir Benet. Tot i això, en cas que aquestes grans superfícies, i tots aquells negocis que estiguin fora del circuit de la fira medieval, obrin les seves portes demà a la tarda, des del Govern es preveu aixecar els expedients corresponents. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT