PUBLICITAT

La futura marca Andorra comença a agafar forma

  • El Govern i empresaris busquen alternatives al turisme tradicional
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Trobada de representants empresarials amb els ministres de Turisme i Afers Exteriors, a l'edifici de Govern, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Representants de les diferents associacions empresarials del Principat es van reunir ahir per primer cop amb els ministres de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya per tal de buscar alternatives que permetin crear una marca global per a Andorra.

Es tracta, en definitiva, de vendre el Principat més en enllà de ser un simple país turístic. L'objectiu és poder comptar amb iniciatives i atractius en àmbits com ara el de les inversions que el facin més competitiu des del punt de vista fiscal o d'eficiència energètica.

A la trobada van ser presents membres de la CEA, EFA, de la Cambra de Comerç i d'Andorra Turisme. L'encontre tindrà continuïtat en les properes setmanes.

NOU MODEL TURÍSTIC / Els empresaris aposten per un nou model de turisme amb la competitivitat com un dels pilars fonamentals. S'aposta per un tipus de client amb un poder adquisitiu més alt del tradicional. Per això creuen que aquest turisme «ha de crear tota una sèrie d'atractius addicionals a banda de la neu o els centres termolúdics que fins ara han estat molt bé», segons va explicar el vicepresident de relacions exteriors de la CEA, Pere Augé.

Les propostes de canvis passen per l'aprovació de la llei del joc o el desenvolupament d'alguns dels projectes existents i que s'han anat consolidant amb el temps com pot ser l'exemple del Cirque du Soleil. La creació d'una escola de circ podria ajudar a formar artistes que «podrien venir de tot el món», va subratllar.

MARCA ACTUAL CADUCA/ Hi ha coincidència del sector empresarial en què la marca actual de país «ha quedat obsoleta» i cal el desenvolupament d'una altra basada en «la diversificació econòmica, en la inversió exterior i en una marca global», va dir Augé. En l'horitzó es pretén aconseguir que Andorra, «encara una gran desconeguda en molts territoris del món» pugui figurar en ¡a llista de països com ara Suïssa, Estats Units o el Japó, entre d'altres. Unes mancances que cal cobrir--les amb molta imaginació», va concloure. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT