PUBLICITAT

Meritxell al nou centre El Cedre

  • Des de la fusió, s'han incorporat nou treballadors i es preveu contractar-ne quatre més
 

El Centre Sociosanitari El Cedre va viure ahir la seva celebració particular de la Diada de Meritxell. El cap de Govern, Toni Martí, va visitar el centre després que els usuaris assistissin a una missa celebrada pel mossèn Ramon al santuari. A l'acte també hi van ser presents la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, la subsíndica, Mònica Bonell i el director de SAAS, Lluís Burgués. Era la primera vegada que us feia l'acte amb els usuaris d'El Cedre des de la fusió amb la residència del Solà d'Enclar, ara fa 10 mesos.

Més treballadors / Rodríguez va confessar que no ha sigut fàcil la fusió dels dos centres i que “encara queda feina per fer”. En el procés de reagrupament van arriba a Govern queixes dels usuaris i familiars que indicaven falta de personal que propiciava desatenció per la gent gran. La ministra va afirmar al respecte que estan en procés, però que “a hores d'ara ja hem donat resposta a gran part de les dificultats que ja sabíem i les que han anat sortint durant el procés de fusió”. Fins ara s'ha incrementat la dotació en almenys nou treballadors: cinc auxiliars, dues infermeres, un treballador social i un porta lliteres. A més, la ministra va explicar que en les properes setmanes s'incorporaran quatre auxiliars d'infermeria més.

Desigualtats / Segons Rodríguez, la fusió ha de resoldre un altre problema, el de les desigualtat que hi havia a nivell d'assistència entre els usuaris d'El Cedre i del Solar d'Enclar. Tot i això, la ministra considera que les diferències “ja existien i no suposaven cap problema, ningú s'havia plantejat ‘inequitats' en relació a l'atenció a la dependència”. Però el cert és que un cop es van unir els dos centres les queixes van arribar. Un dels problemes era que la cobertura mèdica , incloent-hi farmàcia, els usuaris de l'antic Cedre la tenien coberta per la CASS a diferència dels del Solà d'Enclar. Segons Rodríguez aquestes prestacions «han de ser les mateixes per tothom i són les que garantirà el sistema públic».

Junta de residents / Una novetat que va anunciar la ministra de Salut i Benestar és que dijous el consell directiu del SAAS va aprovar, en sessió de consell, la creació de la junta de residents d'El Cedre que s'havia anunciat a mitjans de juliol. Segons Rodríguez, l'objectiu és que «siguin interlocutors privilegiats amb el SAAS, tan els usuaris com els familiars» i va afirmar que la creació d'aquesta junta aportarà «millores notables» al centre.

Toni Martí, per la seva part, va fer un discurs sense guió i fent referència a la importància de la gent gran per Andorra. Això sí, va reconèixer que «hi ha coses que es poden millorar, la nostra responsabilitat és solucionar els problemes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT