PUBLICITAT

Reunió de degans dels col·legis del sud-oest de França

  • Badia treballa per la plena reciprocitat professional
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Assistents a la La Conférence Régionale des Bâtonnieres al Centre de Congressos de la capital, ahir. Foto: J.D./ANA

Avui es clou al Centre de Congressos d'Andorra la Vella la reunió de la Conférence Régionale des Bâtonnieres du Grand Sud Ouest, una trobada que des d'ahir celebren una cinquantena de degans i exdegans de 40 col·legis d'advocats del sud-oest francès, des de Llemotges a Montpeller.

El programa inclou una conferència sobre la justícia andorrana –per la qual els assistents es van mostrar molt interessats–, votacions per triar als representants al consell nacional d'advocats de França i altres temes interns. El Col·legi d'Advocats del Principat hi ha actuat d'amfitrió i, a més, intentarà aconseguir, entre altres, tenir un conveni amb l'escola d'advocats de Montpeller.

BÂTONNIERS/ Els bâtonniers són els degans dels col·legis d'advocats de França, que s'estructuren en conferències per zones, tot i que tots els advocats pertanyen al Consell Nacional dels Advocats.

El col·legi andorrà va oferir una conferència sobre justícia andorrana. En referència a la sessió el degà del CADA, Francesc Badia, va assegurar que es van tractar «temes d'interès per a ells, com funcionava el nostre sistema judicial, l'ordenament, l'aprovació de les lleis» i, a més, es va parlar de l'actualitat del país, però no especialment».

RECIPROCITAT AMB ESPANYA/ Badia també va explicar que el col·legi continua treballant per assolir la plena reciprocitat amb Espanya pel que fa a l'exercici de la professió al país veí. «El problema no és que no n'hi hagi» va insistir sinó que «els andorrans tenim unes dificultats per exercir a Espanya, que no són les que tenen els espanyols quan venen aquí, tenim moltes més facilitats a França». «Un andorrà pot arribar a exercir a Espanya? Sí, però és molt més fàcil per a un espanyol exercir a Andorra, volem que la reciprocitat sigui real». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT