PUBLICITAT

El 'guerrer' torna a l'ACB

  • El nou fitxatge del MoraBanc s'identifica amb el seu malnom: «Lluito com si fos l'última vegada»
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra, Ivanov treu diners del caixer de MoraBanc abans de les fotos de presentació. A la dreta, després de posar amb la samarreta del BCA Foto: TONY LARA

el guerrer búlgar ha estat la darrera incorporació del BC MoraBanc Andorra ahir va ser presentat amb la samarreta tricolor que vestirà almenys durant una temporada, en el retorn a l'ACB. Un retorn –valgui la redundància– també per a ell, que havia jugat a la màxima categoria del bàsquet espanyol des del 2006 al 2012.

Kaloyan Ivanov (Varna, Bulgaria; 1986) ha jugat al Vive Menorca tres temporades, una a Manresa, una a Sevilla i una a Alacant, on es va guanyar el malnom que el caracteritza. Perquè ell mateix s'identifica amb aquesta paraula: «M'agrada que em diguin així. El bàsquet és una guerra de lluita com si fos l'última vegada. Es guanya així, lluitant cada rebot, cada punt... M'encanta aquest esport.

CARÀCTER ESTIL STOITXKOV / Ivanov porta a dins seu un indubtable caràcter guanyador que recorda al seu compatriota de l'esport rei Hristo Stoitxkov, un home d'aquells que tenen sinergia amb el públic, odiat pels seus rivals i amb fusta de líder: «És que per a mi l'esport és un espectacle i es juga per a l'afició. M'agrada l'emoció que transmet la grada, però li has de donar tu perquè ella te la torni. I així és com un equip es fa més fort».

Amb tot, aquest és l'Ivanov vestit de curt. Lluny del parquet és un home entranyable. Divertit i amb un punt d'ironia; se't guanya ràpid. «Fisicament em trobo bé. A veure si no se m'ha oblidat jugar a bàsquet», va deixar anar. Però el premi al relat més simpàtic se'l va endur la història del seu fitxatge. «L'ACB és la meva lliga favorita. Aquí es juga a bàsquet de veritat, per això quan em van trucar d'Andorra, no vaig trigar gens en decidir-me a venir aquí», va afirmar. Però resulta que el club andorrà li havia fet la proposta al juliol i ell no va acceptar l'oferta fins fa deu dies. «És que no sabia que tenia aquesta oferta», va respondre. «Coses dels representants... El seu agent va considerar al principi que les pretensions econòmiques estaven molt llunyandes i consideraria que no li interessaria. Però resulta que venir a la Lliga Endesa era molt important per Ivanov. Nosaltres hem sabut tenir paciència i ja tenim aquí la incorporació d'un jugador referent», va excusar el director general, Francesc Solana.

I és que la cúpula del MoraBanc es frega les mans, perquè sap que té davant un jugador que pot marcar diferències. Un pivot de talent, que l'any passat va tenir un mitjana de 14,6 punts per partit i 9,1 rebots jugant amb el Sidigas Avellino a la Lega italiana. Anteriorment, amb el Lucentum, havia estat nomenat tres vegades jugador de la setmana i també jugador del mes de desembre, també amb unes no menyspreables xifres de 12 punts i 8 rebots per partit.

Però aquest no és l'únic rol que he tingut jugant a l'elit. Per això va recordar: «Els primers anys [a Menorca] sortia al parquet per tirar algun triple i em canviaven. A Manresa vaig tenir un bàsquet més complert i a Itàlia, per exemple, em demanaven més jugar en atac que en defensa». Ara, al MoraBanc, no li preocupa que li demanin: «Penso que en el bàsquet s'ha de fer de tot i les estadístiques van en funció del rol que tinguis. Jo el que vull és que tinguem un equip sòlid, que vulgui competir i guanyar. I això és el que he vist aquí».

Ivanov va viure el primer entrenament ahir, on es va retrobar amb Sada i Trías, rivals durant la seva primera etapa a l'ACB. «També conec a Benito [Betinho, volia dir] ja que la meva selecció ha jugat diverses vegades contra Portugal», va dir el búlgar sobre la seva benvinguda al vestidor.

LA CAMPANYA DE SOCIS S'OBRE / Ahir va acabar la campanya de renovació de seient per als que ja eren socis del BC MoraBanc Andorra i a partir de dilluns s'obrirà a tothom. «No sabem quanta gent ha renovat però aquests dies hi ha hagut molt moviment a les oficines. Hem de recollir les dades i fer recompte». El ritme d'abonaments, però, va en augment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT