PUBLICITAT

El comú vol crear un aparcament darrera del col·legi M. Janer

  • L'escola aposta per la continuïtat del bosquet com espai propi
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Nens i mares travessen un pas de vianants per accedir al Janer, ahir. Foto: TONY LARA

El descontentament dels pares de l'escola M. Janer per les noves mesures de circulació preses per la corporació de la capital durant l'entrada i sortida dels alumnes per aquest curs va quedar palès durant la tensa reunió que van mantenir dijous de la setmana passada. Un encontre que va aplegar més d'un centenar de persones.

En principi la trobada va ser convocada pels responsables del Servei de Circulació per explicar les mesures pal·liatives adoptades perquè no es repeteixin els problemes de trànsit de l'any anterior provocats durant les hores d'entrada i sortida de l'escola. Al respecte, els agents comunals van informar als assistents que, a dia d'avui, la zona compta amb més senyalització vertical, més passos de vianants amb l'objectiu tot plegat de restringir l'ús del transport privat. Tot i la disconformitat manifestada pels pares dels alumnes, la corporació d'Andorra la Vella insisteix que les limitacions de l'estacionament són necessàries pel risc de possibles accidents.

POLÈMICA/ Tot i l'evident necessitat d'augmentar la seguretat viària de la zona i del malestar dels pares, en el rerefons hi ha la intenció del comú de crear una zona d'aparcament en l'actual espai que ocupa el bosquet de darrera de l'escola i que la mateixa fa servir pel desenvolupament d'algunes de les seves activitats escolars. La direcció del Janer no en vol sentir ni parlar malgrat la insistència de la corporació que creu que aquesta solució, d'alguna manera, podria posar fi a les dificultats que es generen per l'alta concentració de vehicles particulars i autocars de transport escolar a primera hora del matí i de la tarda.

Les alternatives d'estacionament habilitades es troben actualment a l'aparcament de la residència del Cedre, al costat del cementiri i en els diferents parquímetres existents a la zona. A més sempre hi ha l'opció d'agafar el transport públic. Tot i així els pares consideren que han d'acabar aparcant molt lluny i han de caminar una bona estona i en un dels viatges ho han de fer amb els seus fills. Un dels pares afectats va explicar que si es mantén l'actual sistema «a l'hivern els nens passaran fred caminant fins arribar al centre escolar». Des del Comú s'insisteix en que és més fàcil que els pares aparquin a baix i que pugin a peu per evitar posar en perill la seguretat de les persones. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT