PUBLICITAT

Gea: «L'expedient a la FAF, en casos anteriors, no ha acabat en res greu»

  • El Comitè de Disciplina explica a Andorra que es basen en els informes de delegats, àrbitres i oficials
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els membres del Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA, amb Gea (segon per l'esquerra) i Partl (tercer per la dreta), ahir al Park Hotel Foto: TONY LARA

El Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA, que haurà d'avaluar l'expedient obert a la Federació Andorrana de Futbol (FAF) per decidir si mereix càstig, es va reunir ahir al Park Hotel d'Andorra la Vella per tractar incidents d'aquest estiu, principalment de les prèvies de la Champions i l'Europa League.

Aquest equip es reuneix sempre a Nió excepte una vegada a l'any, que marxen fora. Aquest any ha tocat venir al Principat per primera vegada, gràcies a la invitació a venir d'un dels seus membres: el secretari de la FAF, Tomàs Gea. «És la primera vegada que venim aquí i és un país preciós de muntanya... Estem feliços d'haver vingut i farem una visita al nou Estadi Nacional, és clar que sí», explicava el president del Comitè, Thomas Partl. «És bo que la gent conegui el país», restava importància Gea.

Tot i que en aquesta trobada s'han tractat altres temes, tenir aquí a dues de les persones que decideixen sobre els expedients, com el que han obert a la FAF pel partit de dimarts contra Gal·les, feia inevitable les qüestions sobre aquest tema. I tot i que no s'ha avançat res en aquest assumpte, totes dues persones van oferir la seva opinió, que sona tranquil·litzadora. «El que ha passat a l'Estadi Nacional són coses normals. Hem obert l'expedient [a la FAF] arran dels informes que ens han arribat dels delegats, àrbitres i oficials; Andorra també té dret a fer declaracions i amb tots aquests documents decidirem quin és el càstig», va argumentar Partl, qui mai li tremola el pols a l'hora de prendre decisions: «A Àustria ja ho feia. Per a mi aquesta feina no té cap pressió. De fet és normal per a mi, decidir tot tipus de casos: fàcils i difícils. El que sé és que nosaltres no agradem a ningú», va assumir amb simpatia.

«INVASIÓ PACÍFICA» / Gea va aprofundir més i, tot i que no pot assegurar-ho perquè el tema no es tractarà fins la pròxima reunió –el 16 d'octubre–, els precedents diuen que no hi ha res de greu en l'organització insuficient amb què ha definit la UEFA una de les dues infraccions. «No és cap expedient especial, sinó que es tracta en aquest Comitè. Si fos més gran faríem fins i tot conferències telefòniques setmanals però aquest cas no és gens greu. Els espectadors salten al camp, sí, però el més normal és que no sigui res important i de fet, l'àrbitre posa a l'acta ‘invasió pacífica'; qualsevol incident, per petit que sigui, obliga a obrir expedients i basant-nos en casos anteriors, no s'ha donat importància; però quedi clar que ni ara puc assegurar res, ni jo seré jutge en aquest assumpte», va matisar Gea. L'altre apunt, el de les més de cinc targetes grogues, és encara menys preocupant: segons els precedents, acabarà en una simple multa econòmica.

«TORNA EL ‘RUN RUN'» / Sonarà estrany, però la gespa no va ser el tema estrella de la trobada del Comitè amb els mitjans de comunicació. Només una pregunta, i dirigida a Gea en concepte de secretari general de la FAF. Resulta que el Govern pot haver decidit posar gespa artificial –i no híbrida, com suggeria la UEFA– perquè pogués tenir més ús i així mantenir l'acord amb el Lycée perquè el facin servir. Gea, referint-se a que és una qüestió de Govern, va dir: «No sé si em pertoca respondre a mi però les superfícies de futbol top i de lúdic sempre són diferents. L'ús, molt sovint xoca amb tenir-lo en bones condicions. Luznicki s'utilitza cada 15 dies, no té un ús habitual diari. I nosaltres el que volem es no tenir problemes; abans la gent lluitava per no venir al Comunal i això tornem a tenir-lo, i em preocupa bastant perquè ja se sent aquell run run de que la gent no vol, per la superfície… Qualsevol fórmula per intentar no venir ens crearà un altre problema».

I el pròxim és Israel, que vindrà a l'Estadi Nacional el pròxim 13 d'octubre. «Contra Gal·les ja vam triplicar la seguretat i amb Israel augmentarem més i buscarem solucions. Fer una segona línia o construir una barrera doble o triple perquè la gent no pugui saltar amb tanta facilitat. No vull treure importància a aquest fet, però en les finals de Mundials i Champions sempre hi ha algú que salta un al camp... Imagineu la dificultat quan surten més».

El que està clar és que Israel no és un rival nou, i pel que sap Gea «no posen les coses fàcils i segurament farà alguna reclamació». Això vol dir que com va intentar Gal·les, tractarà de convèncer a la UEFA perquè el partit no es jugui a Andorra. Però la gespa, el gran problema, és apta. Així que Israel toparà amb una paret si vol jugar en un altre escenari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT