PUBLICITAT

Sant Julià respira trial amb el Mundial FIM de les Nacions

  • Avui arrenca la competició amb el Campionat del Món femení, a partir de les 10.00h
  • L'organització va rebre 160 demandes d'inscripcions per a la 43a edició que s'inicia demà
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Algunes participants esperant el torn per passar les verificacions de les motos, ahir a la plaça de la Germandat Foto: TONY LARA

Adam Raga i Toni Bou van ser els últims guanyadors a Andorra de la prova del Campionat del Món disputat el passat 2013. Són noms ben coneguts en el circuit mundial, i són la prova de l'atractiu de les zones que la Federació de Motociclisme adequa als voltants de Sant Julià de Lòria. És aquesta la parròquia que respira més trial, i des d'ahir ja es viu tot aquest món al poble i rodalies, perquè ha arribat el moment del Campionat del Mòn FIM femení, que arrenca avui a partir de les 10.00h, i el Campionat del Món FIM de Trial per Nacions. Avui a les 18.00h, la inauguració i presentació dels equips, però ahir les pilots estaven a la plaça de la Germandat per superar el control de les seves motos.

Molt d'ambient de trial a Sant Julià per viure un cap de setmana amb aquest esport. Fa temps que la Federació (FMA) esperava aquest cap de setmana i la intensitat amb la que es viu ho demostra. La cita del dia avui és amb les proves femenines, que compten amb tres voltes. És per això que les pilots passaven ahir els diferents controls de les seves motos, com ara que no superessin els decibels –solen estar habitualment entre 100 i 103 dB–, a més del pes i, com no, el marcatge dels tubs i motors per tal d'evitar que es canviïn abans de la cursa. Són els detalls previs a la lluita a les muntanyes. A Andorra han arribat equips de tot el món, ja que la cita de les Nacions del cap de setmana és el plat fort.

L'EQUIP ANDORRÀ / Fa mesos que l'equip andorrà prepara aquesta cita amb cura. La FMA ha posat moltes il·lusions en el Trial de les Nacions i tot i que hi ha la consciència que serà una competició molt exigent, el bloc tricolor que patrocina Naturlandia i que rep el suport del comú està disposat a donar-ho tot. L'equip masculí el formen Albert Cabanes, Quim Arimany, Pere Torres i Miquel Font, mentre que el femení compta amb l'andorrana Sandra Bonet i la catalana Alba Villegas. En el bloc masculí no hi és Marcel Albós, lesionat de fa mesos, que en un primer moment havia de ser-hi, i que ha estat substituït per Arimany.

Amb un 40% de francesos, 30% d'espanyols i altre 30% d'andorrans, i amb algun equip alemany que s'ha inclòs entre els afortunats que han entrat en el selecte grup de 100 vehicles acceptats, el Ral·li d'Andorra Històric que comença demà té assumit que per a les pròximes edicions, molt segurament per al 2015, haurà d'obrir la mà amb canvis que permetin augmentar el número de participants, amb la possibilitat fins i tot de fer sortir la carrera de regularitat de les fronteres andorranes, tot i tenint sempre Ordino de centre neuràlgic.

Així ho va manifestar Toni Sasplugas, director general de l'Automòbil Club d'Andorra, organitzador d'aquest ral·li amb 43 anys d'història. Les circumstàncies que envolten aquesta cita esportiva de gran atractiu per als amants dels cotxes antics –són tot vehicles fabricats entre 1970 i 1987 per a un ral·li de regularitat– fan que any rere any augmenti la demanda de participació.

Així, si per a aquest any el límit eren 90 vehicles, en menys de 48 hores es van rebre més de 160 sol·licituds, el que va fer pensar els organitzadors a oferir deu places més escollides per ordre de petició. En seran doncs 100 cotxes per a 110km de regularitat distribuïts en 12 trams, vuit d'ells diferents i altres dos nous. L'ACA no ha fet públic el road-book per jugar amb l'efecte sorpresa, així que els pilots no sabran fins el dia abans quin serà el recorregut. L'inici, demà a les 17.00h a Ordino. H

DIVENDRES

DISSABTE

10.00h Última sortida CM Femení

15.00h Última arribada CM Femení

15.15h Cerimònia

15.00h-16.30h Entrenaments TDN FIM

15.45h Reunió del Jurat amb els Delegats

17.30h Desfilada

18.00h Presentació d'equips i inauguració

8.30h-11.30h Controls administratius TDN FIM

10.00h Última sortida TDN Femení

11.00h-13.00h Entrenaments TDN FIM

14.00h-16.00h Visita a les zones TDN FIM

15.00h Última arribada TDN Femení

15.15h Lliurament de premis

15.45h Reunió del Jurat amb els Delegats

BÀSQUET 3 Joao Gomes Betinho, jugador del BC MoraBanc, va visitar ahir la Casa de Portugal i va rebre l'estima de tota la seva comunitat. A l'acte hi van assistir autoritats portugueses i el president del club, Gorka Aixàs, que va destacar el paper dels ciutadans portuguesos a Andorra.

TENNIS TAULA 3 La Federació Andorrana de Tennis Taula (FATT) ha sigut clau perquè un grup de 14 persones del club Lluïsos de Gràcia de Barcelona estigui fins diumenge d'estada a l'Alberg de la Comella. Segons el president de la FATT, Emili Asensio, el dissabte es disputarà un triangular entre aquest club, l'Encamp i l'Andorra la Vella, que torna a competir.

CICLISME 3Fabio Aru (Astana) va tornar a vèncer en la Vuelta en final en alt, aquesta vegada al Monte Castrove, on Alberto Contador va patir amb un Chris Froome ambiciós que li va retallar 20 segons gràcies a les bonificacions. Purito Rodríguez va arribar a la meta a 13s amb Alejandro Valverde i Contador, i és quart en la general a 2min 29s del líder, i a 57s del tercer, Valverde.

DIUMENGE

11.00h Última sortida TDN FIM

18.00h Última arribada TDN FIM

18.15h Lliurament de premis

18.45h Reunió final

CURSES DE MUNTANYA 3Ferran Teixidó i Òscar Casal competiran aquest divendres al Vertical Kilometer The Rut a Big Resort, Montana, EUA. Teixidó és quart al rànquing mundial de quilòmetre vertical i lluitarà per mantenir-se entre els millors com Casal, que és 10è al rànquing vertical.La cursa de 4km de distància i 1.057m de desnivell finalitzarà al cim del Lone Peak. Casal també serà dissabte a la cursa Sky de 50Km.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT