PUBLICITAT

El nombre d'aturats baixa per 15è mes consecutiu i és de 622

  • El Govern manté una valoració molt prudent tot i que destaca el repunteig de les dades positives
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns treballadors netegen la vidriera de la torre del centre termolúdic, Caldea, a Escaldes-Engordany Foto: TONY LARA

El Consell de ministres va examinar ahir el tancament de les dades del Servei d'Ocupació del passat agost, presentades pel ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar en la roda de premsa posterior a la reunió que «les dades confirmen la tendència a la baixa dels aturats per quinzè mes consecutiu». I va afegir que «com he repetit en moltes ocasions, són dades que s'han de tractar amb prudència perquè encara hi ha 622 aturats inscrits al Servei d'Ocupació, cosa que no ens omple de satisfacció». No obstant això, Cinca va insistir en que «la tendència a la baixa del nombre d'aturats ve confirmada per una altra dada positiva com és l'increment de les ofertes de treball».

El ministre portaveu va detallar que el nombre de demandants en recerca de feina –622 persones– és un 10,4% inferior al del juliol passat, que es va tancar amb 694 aturats; i un 22,4% inferior a la de l'agost de l'any passat, quan el nombre d'aturats va arribar a 802. A més, el Servei d'Ocupació va rebre un total de 345 ofertes de treball, cosa que representa un increment del 14,6% respecte el juliol (301 llocs de treball) i un 102,9% respecte a l'agost del 2013 (170 ofertes). Els 622 aturats registrats al Servei d'Ocupació representen la xifra més baixa des del gener del 2012.

En la reunió del Consell de Ministres, Espot va valorar de manera prudent els resultats destacant la consolidació de la tendència de descens i va atribuir els resultats a les polítiques actives d'ocupació i, sobretot, a la capacitat del mercat laboral de generar nous llocs de treball, però va remarcar la necessitat de treballar intensament per continuar reduint el nombre d'aturats.

Val a dir que segons les dades publicades ahir pel Departament d'Estadística del Govern, l'agost passat es van fer 41 contractacions mitjançant el Servei d'Ocupació, de les quals 8 responien als programes de foment i 17 més al programa de treball temporal. El nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària és de 100 (125 el mes anterior), amb una variació mensual de –20,0% i una variació del 0% respecte a l'agost de l'any passat (100 persones).

Més homes que dones / En quant als demandants en recerca de feina per gènere, els homes són molt més nombrosos que les dones amb un percentatge del 61%. Per edats el col·lectiu més nombrós continua sent el de les persones d'edat compresa entre els 40 i els 59 anys (289 aturats), seguits de prop pel de joves d'entre 26 i 39 anys, amb 144 inscrits.

Millora de feina /El nombre de demandants que busquen millorar el lloc de feina que tenen també va disminuir un 9% respecte al juliol passat i es va situar en 163 persones, en lloc de 179.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT